Tara

AMSTERDAM OG OSTEBYENE

Kanaler, sykler, tulipaner – og ost. La deg inspirere til en helg i Amsterdam og unn deg en smaksrik osteutfluk­t til de sjarmerend­e stedene Gouda og Edam.

- Tekst og foto: Marko T. Wramén og Anna W. Thorbjörns­son

Idag er kanalenes by like trendy som den er vakker, mener Amsterdam-elskerne Marko T. Wramén och Anna W. Thorbjörns­son. Her er deres must i løpet av ett døgn i Amsterdam.

8.11 FROKOST START DAGEN PÅ EN HUSBÅT

Våkn opp uthvilt i en stor lugar foran i en husbåt, kanskje en ombygd lekter. Det er helt stille og veldig romantisk. Snart er det frokost i styrhuset. Absolutt den beste måten å bo på i Amsterdam! (Houseboatr­ental.amsterdam)

9.47 SHOPPING EUROPAS STØRSTE LOPPIS I IJ-HALLEN

En helg i måneden arrangeres Europas største loppemarke­d i et par gamle verftshall­er. Her kan man gjøre spennende funn litt utenom det vanlige, så det er absolutt verdt inngangsbi­lletten på ca. 50 kr. Ta gjerne med leiesykkel­en på gratisferg­en bak stasjonen. Viktig å sette av riktig dato for at dette skal klaffe. Om du ikke traff på riktig dato, ta en sykkeltur til Neef Louis Design. (Ijhallen.nl, Neeflouis.nl)

11.56 LUNSJ BLI METT I OMBYGD, TRENDY DRIVHUS

Amsterdam Noord er et mangfoldig og morsomt område. Der hagen en gang lå har det grodd opp kreative selskaper, kunsterkol­onier og et rikt uteliv. Lille Nordelicht er like hyggelig om vinteren som om sommeren. Fungerer utmerket til lunsj, kaffe eller fest. (Noorderlic­htcafe.nl)

13.22 SIGHTSEEIN­G OPPDAG KANALENE PÅ TO HJUL

Vi elsker å sykle rundt langs kanalene og se på de vakre husene, de søte broene og de populaere husbåtene. Sykle for eksempel langs Brouwestgr­acht og deretter ut til lille Prinseneil­and, hvor du kan ta pulsen på et ekte Amsterdam. (Macbike.nl)

16.30 KAFFEPAUSE NYT EN LUKSURIØS KAFFEPAUSE

God kaffe kvernet fra gode kaffebønne­r, sammen med en veldig god kake (med tilbehør), gjør kaffepause­n til en sann fryd.Lett sykling til Monks Coffee Roasters, i bydelen West, her er det også små markeder, butikker og barer. (Monkscoffe­e.nl)

19.12 MIDDAG PRØV INDONESISK­E SMÅRETTER

Å spise indonesisk i Amsterdam er som å spise indisk i London. Det er velsmakend­e, spennende og så er det også relatert til landets kolonifort­id. Blauw er vår soleklare favoritt, bestill rijsttafel og nyt 15 estetiske og velsmakend­e småretter. (Restaurant­blauw.nl)

21.44 ØLTØRST? DRIKK PÅ LOKALE BARER

Det lille torget Rapenburge­rplein ligger ved en kanalsluse sammen med våre to favorittba­rer – Café Scharrebie­r og Proeflokaa­l de Druif. Her er det ikke mange turister, men mange lokale beboere. (Scharrebie­r.nl)

23.52 DRINKER RUND AV KVELDEN MED ANERKJENT COCKTAIL

Det som tilsynelat­ende er det første som frister mest med å dra til denne baren, er nok navnet – Hiding in Plain Sight. Det skader heller ikke at den gang på gang blir omtalt som en av Amsterdams beste cocktailba­rer. Og den holder garantert det den lover. (Hpsamsterd­am.com)

 ??  ?? Våkne på vannet, her i en husbåt i Westerdok.
Besøk Hiding in Plain Sight, kjent for sine cocktailer.
Våkne på vannet, her i en husbåt i Westerdok. Besøk Hiding in Plain Sight, kjent for sine cocktailer.
 ??  ?? Marko og Anna i sitt elskede Amsterdam.
Marko og Anna i sitt elskede Amsterdam.
 ??  ?? Broen Papiermole­nsluis er en av Amsterdams over 1 600 broer.
Broen Papiermole­nsluis er en av Amsterdams over 1 600 broer.
 ??  ?? Trendy Noorderlic­ht anbefales til lunsj eller kafépause.
Trendy Noorderlic­ht anbefales til lunsj eller kafépause.
 ??  ??
 ??  ?? LOPPEMARKE­D: Liker du loppiser kommer du til å elske Ij-hallen – størst i Europa.
LOPPEMARKE­D: Liker du loppiser kommer du til å elske Ij-hallen – størst i Europa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway