Tara

SETT I GANG!

-

Ha et stort utvalg

Kjøp mange grønnsaker på en gang – 1–2 ganger i uken – og velg årstidens grønnsaker fordi de er friske og har det høyeste vitamin- og mineralinn­holdet. Og velg grønnsaker i forskjelli­ge farger, som har variert innhold av alle de sunne plantestof­fene som er typisk for fargene.

Oppbevar riktig

Rengjør, skrell, riv og snitt grønnsaken­e med en gang.

Det er enklere å spise grønt når alt står så å si klart til bruk. Det gjelder om du vil spise dem rå, kokte, dampede, ovnsbakte eller bruke dem i forskjelli­ge retter. Oppbevar grønnsaken­e i lufttette bokser i kjøleskape­t, for både å bevare vitaminene og forlenge holdbarhet­en.

Også til frokost

Spis gjerne grønnsaker til frokost, ikke bytt ut müslien med en salat. Bruk litt grønt til alle måltidene, som på osteskiven, til egget, bare for å nevne noe.

Grønn snacks

Skjaer noen av grønnsaken­e i passende snacksstør­relser, så har du noe sunt å knaske på mellom måltidene. Ha det klart i kjøleskape­t eller gå med det i vesken.

Husk de skjulte

Glem ikke at alle grønnsaker teller. Også frosne erter, grønne bønner og alle rotgrønnsa­kene du bruker i gryterette­r. Da greier du nok å nå kvoten.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway