Tara

Den nye høstvinen pinot noir

-

AMERIKANSK NYHET 11079801 Thornhill Pinot Noir 2017, Central Coast/ California, USA, 179,90 kr (Basis)

Her er en flott rødvin som ble lansert som nyhet denne høsten. På duft er det røde baer med florale noter og litt urter samt varm fruktighet. Smaken er fruktig og saftig, med røde baer, varm frukt og urter, som på duft. Lang ettersmak. Vinen ble lagret litt på eik og fremstilt med lang kontakt med drueskalle­t for ekstra fylde. Kan fint drikkes alene og står til lyst kjøtt samt oksekjøtt.

MYE RØDVIN FOR PENGENE 7791001 Cline Nancy’s Vines Pinot Noir 2016, California, USA, 149,90 kr (Basis)

Cline er en spennende produsent som klarer å holde gode priser. Kjenn aroma av bringebaer, litt syltet frukt, grønne urter, lakris og litt fat. På smak er stilen ung, saftig og myk, med integrert eikepreg og noe vanilje, men mest av alt fruktig med røde baer. Vinen er både g jaeret på nye og gamle eikefat for delikat fatpreg. Denne vinen kan du fint nyte til lammekjøtt og retter med lyst kjøtt eller oksekjøtt.

ELEGANT PINOT NOIR 9359501 Schug Carneros Pinot Noir 2017, California, USA, 299,90 kr (BU)

Skal du gå litt opp i pris, velg g jerne en variant som gir det lille ekstra. Denne amerikansk­e pinot noir-en dufter lekkert av moreller, jordbaer og noe friske urter, med pent innslag av fat og vanilje. Lekker smak, saftig og god, denne kan vi nesten smatte i oss. Kjenn deilig ettersmak med mørke baer. Passer til kylling, oksekjøtt og vilt. Og til å nytes alene.

TYSK RØDVINSFAV­ORITT 10579001 Matthias Gaul Pinot Noir 2017, Pfalz, Tyskland, 197 kr (Basis)

Det er virkelig gøy at riesling-landet har blitt stadig dyktigere på rødvin. Pinot noir kan utvikle seg harmonisk i Tyskland, det vises i denne vinen som har forsiktig duft av modne røde baer, blomster og urter, samt forsiktige kryddernot­er. Smaken er leskende, ung og saftig hvor den friske røde baersmaken gjør susen. Diskré fatnoter og flott ettersmak. Passer til hvit fisk og lyst kjøtt.

PINOT NOIR FRA DEN SØRLIGE HALVKULE 10820401 Dashwood Pinot Noir 2018, Marlboroug­h, New Zealand, 174,90 kr (Basis)

Pinot noir-druene fra New Zealand høstes om natten for å bevare det kjølige preget. Vinen har frisk aroma av jordbaer og bringebaer, svale urter og noe florale noter. Smaken er leskende med tydelig smak av de røde baerene i kombinasjo­n med grønne urter, en flott smaksopple­velse. Lagret både på stål og eikefat. Passer til svinekjøtt, lyst kjøtt og fisk.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway