Tara

«FYR & FLAMME»

-

På Djurgården i Stockholm lå det i 1940 to fornøyelse­sparker vegg i vegg: Elegante Gröna Lund og det mer folkelige Nöjesfälte­t. Mellom de to foregikk det en heftig krig om publikum, men mellom datteren Ninni og sønnen John fra hver sin side av g jerdet, oppstår det søt musikk. En klassisk svensk Romeo og Julie-historie, visstnok bygget på virkelige hendelser, som her er ispedd litt eventyrlig poesi, vakre drømmer, økonomiske problemer, naziskurke­r og atskillige forsøk på å sabotere hverandre!

En annerledes film om forbudte følelser som byr på flere overraskel­ser, men som først og fremst handler om kjaerlighe­ten som overvinner alt.

Karakter:

Andre filmer på kino nå er norske «Spionen» om den norske divaen Sonja Wigert (Ingrid Bolsø Berdal) og hennes innsats som spion for svenskene under 2. verdenskri­g. Hun innleder et forhold til den tyske kommandant­en Josef Terboven, og må spille sitt livs rolle i en farlig verden. Filmen er bygget på virkelige hendelser.

Den stillferdi­ge franske filmen «Amanda» handler om unge David som overtar omsorgen for sin sju år gamle niese. En prisvinnen­de og rørende film om hvordan overleve når tragedien rammer. Premiere

1. november.

Samme dag har også den nye versjonen av den klassiske norske skrekkfilm­en

«De dødes tjern» premiere. Det skal bli spennende å se om den er like nifs som svart-hvittversj­onen fra 1958!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway