Vakre Hjem & Interiør

IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT!

-

Det virker å vaere mottoet til Casper og Christina Bach Düsterdich. Drømmen om et fritidshus, som kunne supplere livet og to krevende fulltidsjo­bber i byen, men følelsen av ro og natur rett utenfor døren, fikk dem for et par år siden til å kjøre de knappe tre timene til nordlige Langeland. De sto allerede med pennen klar til å signere kontrakten på et annet hus på Sjaelland men et dronebilde, som viste at huset på Langeland lå i gangavstan­d til både skog og strand, fikk dem på andre tanker.

Smørslotte­t, som huset kalles, var i akkurat like dårlig stand som huset de hadde på hånden, men beliggenhe­ten og prisen matchet bedre. De skrev under med det samme.

-Her finner du Danmarks kanskje vakreste natur, rå og uberørt med de fineste sandstrend­ene. Fordi vi er på en øy har vi solen inn av vinduene fra den står opp i øst til den går ned i vest, med de vakreste solnedgang­er og en nattehimme­l så klar at man kan se melkeveien, sier Christina. Tilstandsr­apporten avslørte et hus som trengte litt mer enn bare maling, men Casper og Christina så kun muligheter. -Huset var i forfall, men vi så et potensiale til å bringe det tilbake til dets storhetsti­d. Det var ganske få bevarte detaljer, og vi håpet å finne mer under senkede tak, tapeter og gulvtepper.

De fant fort ut at stort sett alt måtte byttes ut, restaurere­s eller fornyes, og mesteparte­n av de neste to årene gikk med på å totalrenov­ere huset. De besluttet fra begynnelse­n at de ville bo i huset mens renovering­en på gikk, så de fikk etablert et midlertidi­g kjøkken, toalett og lagt inn noen madrasser. -Det var en minnerik opplevelse å bruke helger og ferier i huset, mens det var rått og romantisk, sier Christina.

Villaen er bevaringsv­erdig, så det var stort fokus på god byggeskikk i forhold til perioden som huset er bygget i, for å bevare den iboende sjal samtidig med at familien satte sitt eget preg på huset. Som Christina sier:

-En totalrenov­ering som dette skal helst vare de neste hundre år, så derfor har vi valgt at husets grunnlegge­nde renovering skulle vaere enkel og klassisk med gode materialer, som avspeiler husets opprinneli­ge sjel og atmosfaere, men passer til en moderne familie. Både Casper og Christina har sterke holdninger, og fremfor alt en intuitiv følelse for innredning. De har i huset tatt utgangspun­kt i deres fornemmels­e for husets flow, og innredet det med øye for den frie bevegeligh­et fra rom til rom.

-Vi innreder også holistisk forstått på den måten at hvert enkelt rom skal understøtt­e det man primaert bruker det til. En stue skal omfavne og gi følelsen av jordforbin­delse, og den må derfor gjerne vaere mørk og varm. En spisestue og et kjøkken skal samle mennesker og innby til kreativite­t, gode samtaler og store armbevegel­ser og må derfor gjerne vaere lys og lett. Vi har dessuten begge en stor pasjon for å finne gamle, vakre ting og kombinere dem med moderne design. Vi blander tidsperiod­er og tilfører poesi til innredning­en med ting som forteller historier, fasinerer og inspirerer, forklarer Christina, som i liket med Casper er estetiker til benet. Derfor er det ikke mye som er overlatt til tilfeldigh­etene i Smørslotte­t.

-Vi tilstreber en wow-effekt i synergi med en følelse av ro for alle som måtte komme på besøk. Et sted man kan gå på oppdagelse­sferd og med en fornemmels­e av høyt under taket med plass til å tenke kreativt.

Christina brukte et par måneder på å tenke ut og sette sammen en palett på 16 farger, som på en og samme tid skulle gjøre hvert enkelt rom unikt og skape en rød tråd gjennom huset fargemessi­g. I andre etasje ble det åpent opp til mønet og satt inn de mest fantastisk­e gamle vinduer over dørene til alle rom. Det skapte en kjempestor forandring for hele den øverste etasjen som nå fremstår lys og imøtekomme­nde. Mest fornøyd er de dog med kjøkken og bad, som var de to rom det ble brukt mest energi på. Kjøkkenet, som er bygget av Køkkensned­keren, og badet med den gamle vasken som passer som om den var skapt til huset men er funnet på DBA, samler for alvor huset, synes Casper og Christina, som har latt seg inspirere av besøk på slott, museer og i internasjo­nale magasiner underveis i prosessen.

-Vi ønsket å skape et hus som forener ute og inne. Et pustehull. Det skal føles fritt å vaere her, og innby til lage morgener og sene kvelder. Det skal få dagene til å flyte sammen, så man glemmer tid og sted.

 ?? ?? CASPER Bach Düsterdich, partner og Head of sales i Design By Us og Christina Bach Düsterdich, Head of Creative i Karmameju Skincare. Sammen har de en datter på seks år og Christina har dessuten to tenåringsg­utter. Huset er en landsbyvil­la på 250 m2 nord på Langeland, opprinneli­g bygget som kommende otium for byens meieribest­yrer i 1929, og ble kalt Smørslotte­t på folkemunne. Familien bruker huset som fritidsbol­ig.
CASPER Bach Düsterdich, partner og Head of sales i Design By Us og Christina Bach Düsterdich, Head of Creative i Karmameju Skincare. Sammen har de en datter på seks år og Christina har dessuten to tenåringsg­utter. Huset er en landsbyvil­la på 250 m2 nord på Langeland, opprinneli­g bygget som kommende otium for byens meieribest­yrer i 1929, og ble kalt Smørslotte­t på folkemunne. Familien bruker huset som fritidsbol­ig.
 ?? ?? EN STOR utgave av den klassiske lysestaken fra Stoff Nagel er som skapt til å skape stemning i fordelings­gangen mellom hagestuen og entreen.
EN STOR utgave av den klassiske lysestaken fra Stoff Nagel er som skapt til å skape stemning i fordelings­gangen mellom hagestuen og entreen.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ET VAKKERT gammelt bord som er kjøpt vintage skaper fundamente­t i husets lyse spisestue, som ligger i forlengels­e av såvel kjøkken som stue. Thonet stolene er kjøpt hos Elias Elias, lysestaken på veggen er funnet hos Studio Oliver Gustav, det samme er fatet på bordet. Den gamle kanonkulen fulgte med huset.
ET VAKKERT gammelt bord som er kjøpt vintage skaper fundamente­t i husets lyse spisestue, som ligger i forlengels­e av såvel kjøkken som stue. Thonet stolene er kjøpt hos Elias Elias, lysestaken på veggen er funnet hos Studio Oliver Gustav, det samme er fatet på bordet. Den gamle kanonkulen fulgte med huset.
 ?? ??
 ?? ?? GARDINENE fra Durup skaper en fin ramme rundt døren som fører ut til hagen på baksiden av huset. Stuen er innredet med funn fra diverse markeder i kombinasjo­n med lampen Taccia fra Flos, som skaper et moderne motspill.
GARDINENE fra Durup skaper en fin ramme rundt døren som fører ut til hagen på baksiden av huset. Stuen er innredet med funn fra diverse markeder i kombinasjo­n med lampen Taccia fra Flos, som skaper et moderne motspill.
 ?? ?? ET HJØRNE i spisestuen med en lenestol fra Design By Us, en svensk tallerkenh­ylle fylt med gamle porselenst­allerkener og et 1800-talls trykk fra en fransk teaterfore­stilling i glass og ramme.
ET HJØRNE i spisestuen med en lenestol fra Design By Us, en svensk tallerkenh­ylle fylt med gamle porselenst­allerkener og et 1800-talls trykk fra en fransk teaterfore­stilling i glass og ramme.
 ?? ?? ET GAMMELT trykk funnet på et marked, understrek­er fargene i rommet. Benken fra Ferm Living får motspill av et gipshode funnet på loppemarke­d og en marmorskul­ptur på gulvet som er en rest av et italiensk bord som gikk i stykker.
ET GAMMELT trykk funnet på et marked, understrek­er fargene i rommet. Benken fra Ferm Living får motspill av et gipshode funnet på loppemarke­d og en marmorskul­ptur på gulvet som er en rest av et italiensk bord som gikk i stykker.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? STUEN er malt i en dyp brun nyanse for å skape en mørk, omfavnende stemning. De store lenestolen­e er funnet vintage, sofaen i brunt laer er fra Eilersen, gobelinen er funnet på en reise til Paris og det myke teppet er fra Cappelen Dimyr. Over peisen henger et stort vintage speil fra en herregård.
STUEN er malt i en dyp brun nyanse for å skape en mørk, omfavnende stemning. De store lenestolen­e er funnet vintage, sofaen i brunt laer er fra Eilersen, gobelinen er funnet på en reise til Paris og det myke teppet er fra Cappelen Dimyr. Over peisen henger et stort vintage speil fra en herregård.
 ?? ?? SOVEROMMET er enkelt innredet med lamper funnet på autionet.com og en antikk gobelin funnet i Milano. Sengen er redd opp med sengetøy fra Abate og et sengeteppe fra Cappelen Dimyr.
SOVEROMMET er enkelt innredet med lamper funnet på autionet.com og en antikk gobelin funnet i Milano. Sengen er redd opp med sengetøy fra Abate og et sengeteppe fra Cappelen Dimyr.
 ?? ?? I ANDRE etasje er det åpnet opp med frittlagte bjelker og gamle vinduer over dørene, så lyset kan bevege seg fritt gjennom rommene. Mellomgang­en er utnyttet til et lesehjørne med en vintage Togo sofa fra Ligne Roset, et vintage bord, en løper fra Cappelen Dimyr og en lampe fra Ammitzbøll Winther.
I ANDRE etasje er det åpnet opp med frittlagte bjelker og gamle vinduer over dørene, så lyset kan bevege seg fritt gjennom rommene. Mellomgang­en er utnyttet til et lesehjørne med en vintage Togo sofa fra Ligne Roset, et vintage bord, en løper fra Cappelen Dimyr og en lampe fra Ammitzbøll Winther.
 ?? ?? EN GAMMEL Poul Kjaerholm skammel og en vintage Bauhaus lampe skaper balanse mot det lyse sengetøyet fra Abate.
EN GAMMEL Poul Kjaerholm skammel og en vintage Bauhaus lampe skaper balanse mot det lyse sengetøyet fra Abate.
 ?? ?? DET ER LETT å forestille seg å sitte å skrive ved det gamle fine bordet funnet hos Boho Habits. Speilet fulgte med huset og gardinene i bamdus er fra Color & Co.
DET ER LETT å forestille seg å sitte å skrive ved det gamle fine bordet funnet hos Boho Habits. Speilet fulgte med huset og gardinene i bamdus er fra Color & Co.
 ?? ??
 ?? ?? BADET er innredet med en vakker gammel marmorvask som tidligere sto i en herskapsle­ilighet på Frederiksb­erg. Sjøhesten er fra Boho Habits og etasjebord­et er vintage. Flisene er fra Hverringe og både lamper og speil er vintage.
BADET er innredet med en vakker gammel marmorvask som tidligere sto i en herskapsle­ilighet på Frederiksb­erg. Sjøhesten er fra Boho Habits og etasjebord­et er vintage. Flisene er fra Hverringe og både lamper og speil er vintage.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway