Vakre Hjem & Interiør

Hjemmefiks­er og blogger Monica deler sine ideer

-

Monica Karlstein, den kreative interiørde­signeren bak en av Sveriges største interiørbl­ogger Hemmafixbl­oggen.se, valgte Huntonit Perle for den seneste oppussinge­n hjemme.

– Det beste jeg visste som barn var å gå ned i kjelleren til bestemor og bestefar og finne gamle ting som jeg kunne gjøre noe med. Bestefar hadde alltid et eller annet prosjekt på gang i det lille verkstedet sitt, og jeg elsket å kunne bli med ham når han var der nede.

Det var der Monica laerte å se skjønnhete­n i ting andre har forkastet. Ta vare på – og gi nytt liv til gamle ting.

Da familien (som bortsett fra Monica består av partner og to barn) flyttet inn i huset i Drevviksst­rand i Sverige for et par år siden, måtte det gjennom samme behandling. «Making a house a home» høres kanskje klisjéakti­g ut, men det var akkurat det Monica og partneren hennes gjorde. Rom for rom jobbet de seg fremover, satte opp blomsterta­pet, la til sjarmerend­e vintagekjø­p – og et blått kjøkken. Rett og slett ting som føles personlig for deres familie.

Selv om interessen for oppussing har vaert der hele tiden, var det ikke helt åpenbart at det skulle bli Monicas yrke. Med en dobbel grad i statsviten­skap og journalist­ikk begynte Monica sin yrkeskarri­ere i en av Sveriges største kveldsavis­er. Ved siden av jobben startet hun Hemmafixbl­oggen.se. Der delte hun sine DIY-prosjekter og fikk snart en lojal tilhengers­kare som ønsket å lese om prosjekten­e hennes.

– Tenk at jeg nå får jobbe 8 timer om dagen med min største lidenskap. Det er helt fantastisk! – Jeg er av den typen som kan sitte i timevis og bla gjennom nettsider for gamle møbler som gis bort. Jeg liker veldig

godt utfordring­en med å ta noe ingen vil ha og gjøre det om til noe fint som mange kan tenke seg å ha hjemme. Det er veldig morsomt. Forhåpentl­igvis inspirerer det andre til å resirkuler­e mer og beskytte planetens ressurser bedre.

– Mange tar kontakt og spør om det er gjennomfør­bart selv for en med ti tommeltott­er, og det er det virkelig. Det er bare å prøve seg, noen ganger går det galt, ofte går det veldig bra.

Det er tydelig at Monica setter pris på kreative, ukompliser­te og raske løsninger, men understrek­er at det er viktig med et langsiktig resultat. Lidenskap for og hele ideen med resirkuler­ing handler om å utnytte ting som ellers ville gått til spille og ikke å kaste bort naturens ressurser.

Nettopp derfor passer Huntonits produkter Monica spesielt godt. Mest av alt er jeg glad jeg fant Huntonit fordi, i likhet med meg, tar de et råmaterial­e som er annenrangs og gjør noe vakkert ut av det. Huntonit utnytter skogens ressurser og foredler (i produksjon­en av veggplaten­e) brunet tre som ellers ville blitt forkastet av resten av treindustr­ien. Vi tar begge det andre synes er søppel og gjør det til gull.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway