Vakre Hjem & Interiør

Lyst og luftig I HØYDEN

- TEKST: METTE HELENA RASMUSSEN

Danica og Rasmus ville gjerne bo tett på byen, men ønsket samtidig å vaere omgitt av natur og vann. Derfor var Islands Brygge i København et naturlig sted å slå seg ned da paret yttet fra Århus. Islands Brygge er naer det fredede grøntområd­et Amager Faelled, vannet og byen. – Vi leier leilighet her, og det passer oss bra. Ja, vi kaster penger ut av vinduet hver måned, og vi kommer ikke til å høste fruktene av et galopperen­de boligmarke­d. Men barna er fornøyde, og det er egentlig vi også. Dette gir oss frihet. Vi er ikke bundet av hus og lån, og vi kan raskt «trekke opp teltplugge­ne» og ytte hvis vi får nye ideer eller drømmer, sier Danica.

PARET HAR BODD I LEILIGHETE­N på Islands Brygge i sju år, og selv om Danica absolutt ser for seg at familien kan fortsette å bo der lenge, leker paret også med tanken om å gjøre alvor av drømmen om å ytte utlands.

– Vi kunne tenkte oss å bo i USA et par år. Som selvstendi­g naeringsdr­ivende kan jeg jobbe overalt, sier Danica.

Både hun og Rasmus kommer fra Århus, der de bodde sammen med sønnen Sylvester og hadde travle fulltidsjo­bber fram til 2014.

– Jeg var ufattelig lei av at jeg naermest aldri så Sylvester, som da var bitte liten. Jeg kom sent hjem fra jobb og følte at jeg gikk glipp av alt det viktigste. Vi ble brått enige om å si opp alt, og dagen etter bestemte vi oss for å ytte til København. Vi bare gjorde det, sier hun.

HUN JOBBER I DAG SOM INFLUENSER og livsstilsb­logger på full tid. Etter at de først bodde hos moren hennes, lyktes de etter mye innsats å nne sitt eget sted. Kontrakten ble underskrev­et, selv om familien ikke engang hadde sett leilighete­n. Det ble til et nytt liv på 98 kvadratmet­er.

Paret har av og til vurdert å ytte til en større leilighet med ere rom, men har raskt droppet tanken.

– Vi vil heller vaere kreative og få det beste ut av de kvadratmet­erne vi har. Vi kunne ha betalt 4000 kroner mer i måneden for å ha et rom til, men vi vil heller jobbe litt mindre og ha «lu i budsjettet» til å kunne dra ut for å spise eller reise sammen i stedet for å bruke penger på å bo større, sier Danica.

HUN KVITTER SEG JEVNLIG med ting og selger hele tiden unna, så det ikke hoper seg opp i leilighete­n. Hun innreder med lyse toner og masse loppefunn, og skaper små soner i rommene. Og takket vaere den 20 kvadratmet­er store terrassen, som gjør boligens areal betydelig større i sommerhalv­året, føles ikke de 98 kvadratmet­erne lite, selv om familien er blitt til re siden de bodde i Århus.

– Våre egne forventnin­ger til hvordan vi skal leve og bo, kan av og til spenne bein for oss. Alle forventer at barn skal ha sitt eget rom, men må det vaere sånn? Foreløpig fungerer det nt for oss å bo slik, og siden vi har terrassen og uteområdet her, er det lett å komme seg ut, og det føles ikke trangt. Tvert imot har vi mye frihet.

Selv om leilighets­komplekset er nybygd, har Danica tryllet fram masse sjarm og personligh­et i familiens lyse hjem.

 ?? ??
 ?? FOTO: TIA BORGSMIDT ?? DANICA ELSKER LOPPEMARKE­DER og kjøper gjerne klassisk dansk design på nettstedet dba.dk. Der har hun blant annet funnet Le Klint 386-stålampen. Sofaen er fra Broste Copenhagen, og den pastellfar­gede pendellamp­en er laget i nstrikk av Made By Hand.
FOTO: TIA BORGSMIDT DANICA ELSKER LOPPEMARKE­DER og kjøper gjerne klassisk dansk design på nettstedet dba.dk. Der har hun blant annet funnet Le Klint 386-stålampen. Sofaen er fra Broste Copenhagen, og den pastellfar­gede pendellamp­en er laget i nstrikk av Made By Hand.
 ?? ?? ET STORT, RUNDT SPEIL fra House Doctor bryter med stuens rette kanter, og benken fra FDB Møbler skaper en tiltrengt ekstra sitteplass til familiens gjester. Danica selv slapper best av i Albert Skovby-lenestolen, som hun fant på dba.dk til 650 kroner.
ET STORT, RUNDT SPEIL fra House Doctor bryter med stuens rette kanter, og benken fra FDB Møbler skaper en tiltrengt ekstra sitteplass til familiens gjester. Danica selv slapper best av i Albert Skovby-lenestolen, som hun fant på dba.dk til 650 kroner.
 ?? ?? MED FÅ KVADRATMET­ER til rådighet har Danica og hennes familie laert seg begrensnin­gens kunst. Men spiseborde­t fra Dayly er kommet for å bli – i hvert fall inntil videre.
MED FÅ KVADRATMET­ER til rådighet har Danica og hennes familie laert seg begrensnin­gens kunst. Men spiseborde­t fra Dayly er kommet for å bli – i hvert fall inntil videre.
 ?? ?? NOLA OG SYLVESTER deler rom og sover i en praktisk køyeseng.
NOLA OG SYLVESTER deler rom og sover i en praktisk køyeseng.
 ?? ?? LOPPEFUNN BLANDES med ting fra Ikea, og slik møter den hvite Bruno Matson-lenestolen et PS-skap fra Ikea. En vintage Heiberg-lampe har fått nytt liv med en blå skjerm fra danske Fabrek.
LOPPEFUNN BLANDES med ting fra Ikea, og slik møter den hvite Bruno Matson-lenestolen et PS-skap fra Ikea. En vintage Heiberg-lampe har fått nytt liv med en blå skjerm fra danske Fabrek.
 ?? ?? MED EN LILLESØSTE­R i huset kan det vaere deilig å trekke seg tilbake til foreldrene­s lyse og luftige soverom under Muranolamp­en som mamma kjøpte via Instagram.
BRUKSGJENS­TANDER VISES frem og blir en del av interiøret.
I HYLLER SOM STÅR på gulvet i stuen, har Danica stilt ut sine ne keramikkgj­enstander.
ISLANDS BRYGGE LIGGER langs Sydhavnen sørøst for indre by i København.
MED EN LILLESØSTE­R i huset kan det vaere deilig å trekke seg tilbake til foreldrene­s lyse og luftige soverom under Muranolamp­en som mamma kjøpte via Instagram. BRUKSGJENS­TANDER VISES frem og blir en del av interiøret. I HYLLER SOM STÅR på gulvet i stuen, har Danica stilt ut sine ne keramikkgj­enstander. ISLANDS BRYGGE LIGGER langs Sydhavnen sørøst for indre by i København.
 ?? ?? DANICA LYKTES I Å FINNE et brukt eksemplar av det hypede skapet «Stockholm» i rotting som ikke lenger nnes i Ikeas sortiment. Tapetet er fra Photo Wall Sweden.
DANICA LYKTES I Å FINNE et brukt eksemplar av det hypede skapet «Stockholm» i rotting som ikke lenger nnes i Ikeas sortiment. Tapetet er fra Photo Wall Sweden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway