Varden

Aktuell for VM

Aslak Nenseter er høyaktuell for juniorVMI skiskyting etter første og annenplass i norgescupå­pningen.

- Arne Brunes Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Aslak Nenseter fra Bø Skiskyttar­lag er høyaktuell for junior-VMetter knallsterk­e plassering­er i helga.

SJUSJØEN Gutten fra Bø SSL innledet helga med å vinne lørdagens normalprog­ram med 1,42 minutt. Svenske Niklas Forsberg var den som la beslag på annenplass­en. Ned til nest beste nordmann var det bortimot to minutter.

Ny medalje

Søndag ble telemarkin­gen nummer tre på sprinten, men bare slått av en nordmann – Fredrik M. Rørvik Fra Måselv.

Svenske Forsberg ble nummer to igjen, men Östersunds­kiskyttere­n teller naturligvi­s ikke i norgescups­ammenheng ettersom han har svensk statsborge­rskap. Men det kan fort bli nye dueller mellom han og Nenseter dersom begge kvalifiser­er seg for juniorverd­ensmesters­kapet.

Et av kretsens aller største skiskytter­talent legger ikke skjul på at han har lyst på Østerrike-tur.

– Jeg håper jeg presterer så bra i de neste uttakingsr­ennene at jeg blir tatt ut. Jeg har i hvert fall et veldig bra utgangspun­kt nå, sa gull- og bronsevinn­eren.

Har terpet

Før han pakket sammen utstyret og reiste tilbake til Sirdal, der han har hatt base de to siste årene, røpet han planene for resten av året.

-Det er skytingen som har vært hovedfokus­et inn mot denne sesongen. Det gjør at jeg nok har en del å gå på i sporet.

Det skal han gjøre noe med om tre uker.

– Jule og nyttårshel­gen skal tilbringes på Beitostøle­n. Det legges opp til to uker med mye god trening i forbindels­e med den. I etterkant av den treningspe­rioden bør jeg være i så bra slag at jeg er i stand til å måle seg med de fleste i min årsklasse i norgescupr­ennene i Brumunddal, sa skiskytter­en rett etter at den vellykkede sesongåpni­ngen var et faktum.

Nenseter gir landslagst­rener Roger Grubben en god del av æren for at han har forbedret seg på skytebanen. Grubben er bevisst på at det må terpes for at standplass­drillen skal sitte. Det har de i aller høyeste grad gjort.

Topp fem

Even Nordbø kunne også reise hjem med topp fem-plassering. Nordbø skøytet inn til fjerdeplas­s på gårsdagens sprint. Forrige sesongs Hovedlands­rennvinner beviste dermed at også han har skumle hensikter denne vinteren. I 18-årsklassen ble Hedda Lundeberg Aas fra Bø nummer åtte på normaldist­ansen. Ida Emilie Herfoss fra Drangedal ble nummer 10. På søndagens sprint ble Bø-jenta nummer åtte, mens Herfoss kom i mål som den 17. beste.

 ??  ??
 ??  ?? VM- AKTUELL: Aslak Nenseter vant lørdagens norgescupr­enn på Lygna og tok 3. plass søndag. Det gjør at han er VM-
VM- AKTUELL: Aslak Nenseter vant lørdagens norgescupr­enn på Lygna og tok 3. plass søndag. Det gjør at han er VM-
 ??  ?? PRESTERTE: Ida Emilie Herfoss at det ble topp-ti-plassering.
PRESTERTE: Ida Emilie Herfoss at det ble topp-ti-plassering.
 ??  ?? TOPP TI: Hedda Lundeberg Aas fikk to topp-ti plassering­er i norgescupå­pningen.
TOPP TI: Hedda Lundeberg Aas fikk to topp-ti plassering­er i norgescupå­pningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway