Varden

Telemarks nye biskop

-

Nok en gang

har Telemark fått en konservati­v biskop. Stein Reinertsen ble utnevnt til biskop i Agder og Telemark av Kirkerådet rett før helgen, og han er den første biskopen som ikke er utnevnt av regjeringe­n.

Det er positivt

av Kirken får velge sine egne ledere, men vi håper ikke det fører til en mer reaksjonær praksis. Det er viktig å skille stat og kirke, men vi bør fort-

Han må likevel ikke glemme at han skal være biskop for tre fylker når han tiltrer i januar.

satt ha en folkekirke som virker inkluderen­de.

Mange hadde håpet

at Anne-May Grasaas skulle bli den nye biskopen. Hun regnes som mer liberal, og det var flere som mente det var på tide med en kvinnelig biskop på Sørlandet. Et flertall av biskopene ønsket henne, men Kirkerådet ville det annerledes.

Reinertsen er en

tydelig motstander av homofilt ekteskap, men hvis Kirkemøtet vedtar en kjønnsnøyt­ral liturgi, lover han at prestene i bispedømme­t skal få velge hvordan de skal forholde seg til spørsmålet. Det er et godt tegn.

Den nye biskopen

er i dag prost i Mandal, og han har sterk tilknytnin­g til VestAgder. Han må likevel ikke glemme at han skal være biskop for tre fylker når han tiltrer i januar. Noe av det første han bør gjøre er derfor å besøke Telemark.

Vi ønsker Reinertsen

For de aller fleste

er det å være kresen et negativt ladet ord og mest av alt assosiert med bortskjemt­e unger som ikke liker grønnsaker på tallerkene­n.

Kresenhet passer dårlig inn

i den norske kulturen der nøkternhet og måtehold er bejublede egenskaper. Bare se på Olav Thon. Han sees på som en hederskar fordi han går med rød topplue og spiser tørt brød med brunost og melk til lunsj, til tross for at han har penger til å leve på en diett av Foie gras og Champagne. For hva er det egentlig som er så galt med å være kresen? Egentlig

 ??  ?? SPENNENDE, NORSK MAT: Minnene fra et godt måltid noe av det mest varige som finnes, som var en del av den norske matprofile­n under ski-VM i Oslo 2011.
SPENNENDE, NORSK MAT: Minnene fra et godt måltid noe av det mest varige som finnes, som var en del av den norske matprofile­n under ski-VM i Oslo 2011.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway