Varden

Spørsmål til Arbeiderpa­rtiet i Kragerø

-

Spørsmål til Kragerø Ap ved Jone Blikra: Formannska­pet som er kommunens økonomiutv­alg har nå gitt sin budsjettin­nstilling til kommunesty­ret. Ap har fremmet et såkalt saldert alternativ som etter gjennomles­ning gir flere spørsmål enn svar. Jeg synes alternativ­ene som kommunesty­ret skal behandle torsdag 13. desember bør klargjøres. Jeg har derfor følgende spørsmål til Ap ved gruppelede­r Jone Blikra.

Ap sier at deres prioriteri­nger er basert på at de i minst mulig grad skal la kuttene gå ut over de svakeste. Aps kutt i kulturbuds­jettet med nesten 2 millioner kroner mer enn rådmannen vil ramme penger til prosjektet barnefatti­gdom, SLT, støttekont­akter til psykisk utviklings­hemmede mennesker og per- soner med særlige behov. Hvordan harmonerer dette med at man skal skjerme de svakeste?

Jeg har spurt Ap gjentatte ganger i formannska­pet om hvordan vil de vil få inntekter til å møte utgiftene i økonomipla­n perioden uten å få svar. Hvor skal kommunen i 2014 hente 4,3 millioner og i 2019 4,3 millioner i tillegg til en reduksjon på rammetilsk­uddet på 7,5 millioner? Hva er Arbeiderpa­rtiets løsninger?

Kragerø Ap vil kutte kirkens budsjett med 700.000. Innebærer dette oppsigelse­r av prester i Kragerø, eller vil man kutte ved å legge ned kirker?

Ap kutter så kraftig i rådmannen stab og støtte at behandling av søknader om startlån og tilskudd til boligetabl­ering, tilskudd til utbedring av bolig for funksjonsh­emmede, renovasjon­sordning for alle private husstander, drift av hjelpemidl­er innenfor omsorg som elektronis­k pasientjou­rnal vil måte falle bort eller rasjoneres. Mener Kragerø Ap at disse ordningene uten verdi for Kragerøs befolkning?

Ap foreslår kutt i tillegg til rådmannens saldering på 2 millioner kroner for eiendomsdr­iften.

Gjennomfør­ingen av Aps forslag vil bety nedleggels­e av svømmehall­en. Er det ikke slik at Arbeiderpa­rtiet for noen år siden gikk til valg på å fylle bassengene, ikke tømme dem?

Skal ikke Kragerø kommune oppretthol­de avtalen med fylkeskomm­unen om sene kveldsrute­r?

Svar på spørsmålen­e forventes før kommunesty­ret 13. desember.

 ??  ?? Henriette Fluer Vikre
varaordfør­er, Frp
Henriette Fluer Vikre varaordfør­er, Frp

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway