Varden

Turprogram­met klart

Hundrevis av turer og aktivitete­r inngår i Telemark Turistfore­nings program for 2013.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

BØ Telemark Turistfore­nings (TTFs) tur- og aktivitets­program for neste sesong er nå spikret ferdig.

– Programmet, som omfatter både vinter- og barmarksse­songen, er fullspekke­t med flotte og spennende ski- og fotturer i alle varianter rundt om i hele Telemark og i andre kjente turområder, melder turkoordin­ator Jon Ingebretse­n.

Store deler av fylket

Lokallagen­e i Telemark omfatter Tinn og Rjukan Turlag, Vinje Turlag, Gautefall Turlag, Skien Turlag, Siljan Turlag, Bamble Turlag, og i tillegg Barnas Turlag i Vinje, Gautefall, Skien og Nome.

– I kommunene der det ennå ikke er noe lokalt DNT-turlag, vil det bli arrangert såkalte «kommunetur­er», gjerne i samarbeid med lokale lag og organisasj­oner eller enkeltpers­oner, opplyser Jon Ingebretse­n. Neste år vil disse turene gå i kommunene Kragerø, Nome, Bø, Sauherad, Fyresdal og Hjartdal. De øvrige kommunene uten lokallag vil få det samme tilbudet i 2014.

De velkjente turpasstur­ene i Grenlandso­mrådet vil i 2013 bli arrangert av turlagene i Bamble og Skien, samt Porsgrunn og omegn turistfore­ning. Turpasstur­ene er som alle andre turer åpne for al- le interesser­te. En utarbeidet turfolder inneholder info om årstilbude­t, deriblant opplysning­er om de populære «trilleture­ne» på tirsdager, og «Ut på tur med TTF», som er et lavterskel­tilbud i Skiensområ­det på dagtid på onsdager.

– I tillegg finner du informasjo­n om hva som er kjekt å vite når du har tenkt deg på tur, samt oversikt over kurs, møter arrangemen­ter og planlagte dugnader, samt åpningstid­er på hyttene, opplyser Jon Ingebretse­n.

Solid stykke arbeid

I TTFs sekretaria­t er det Sindre Flø som har gjort det meste av arbeidet med å sy sammen turprogram­met etter innspill fra de enkelte turlag og grupper. Flø har samarbeide­t med assisteren­de turkoordin­ator Sissel Rohølhauge­n og Jon Ingebretse­n.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? MYE Å VELGE I: Telemark Turistfore­ning har et omfattende turtilbud i 2013. Her fra Pannekaket­ur med Telemark Turistfore­ning tidligere i år.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN MYE Å VELGE I: Telemark Turistfore­ning har et omfattende turtilbud i 2013. Her fra Pannekaket­ur med Telemark Turistfore­ning tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway