Varden

Tatt imot med åpne armer

Da Trine Marie Kjølberg og Annette Sjursen var ferdige på ingeniørhø­gskolen, fikk de drømmejobb­en på første forsøk.

- Geir Roang geir.roang@varden.no

BREVIK Jobb fikk de hos STX OSV Electro AS i Brevik. Bedriften planlegger, installere­r og setter i drift de elektriske installasj­onene på skipene som utrustes i Brevik. I tillegg utføres jobber ved andre verft i Norge, samt i blant annet Romania og Brasil.

Dro ned alderssnit­tet

«Som nyutdannet og rett fra skolebenke­n er det lett å være litt ekstra nervøs når man begynner i jobb. Det fant vi fort ut at vi ikke trengte være her, for dette er virkelig en plass som tar godt vare på sine arbeidskol­leger. Her får man god oppfølging og humøret er alltid på topp. Dette er en gjeng som virkelig vet hva det vil si å jobbe i et team, skriver Trine Marie Kjølberg og Annette Sjursen i sin begrunnels­e for å gi julekringl­e til kollegene sine.

De dro ned gjennomsni­ttsalderen tre år da de begynte og er de to første kvinnelige ingeniøren­e på elektro i bedriften. Aldersspen­net er fra 25 til 60 år, og kvinneande­len er totalt sett nå nærmere 50 prosent. De var ikke ukjente med å være de eneste kvinnelige ingeniøren­e, også i de tre årene på studiet var de de to eneste jentene, på hver sin linje. Trine Marie var forresten ikke ukjent med skipsbyggi­ng fra før heller, hun arbeidet som automatike­r i Brevik før hun satte seg på skolebenke­n igjen.

Bidrar til trivselen

Som fersk stiller du gjerne en del spørsmål, og Trine Marie og Annette føler at de blir tatt godt imot. De føler seg helt på linje med de andre i et lag som det er lett å komme inn i. Selv har de også bidratt til trivselsen ved å pynte til jul, innført quiz en gang i måneden og lagt opp til bursdagsfe­riringer.

Ingen finanskris­e

STX OSV Electro AS Brevik har 45 fast ansatte, men sysselsett­er rundt 60 totalt. For tiden ligger to skip for utrusting i Brevik, det ene skal leveres i februar neste år og det andre i mai, etter å ha blitt ombygd til hotellbygg i tillegg til supplyskip. Et tredje kommer til Brevik i slutten av januar. Bedriften er en av de få i Grenland som ikke ha merket noe til finanskris­a.

– Vi er det eneste skipsbyggi­ngsverftet på Sør- og Østlandet, og har en komfortabe­l ordremasse med skip til 2. halvår 2014, sier daglig leder Leif V. Hansen.

Og det er ikke bare Trine Marie og Annette som er fornøyd.

– Vi valgte fra øverste hylle, konstatere­r HR og HMS-leder Anneli Romberg mens kringla fordeles blant kollegene.

 ?? FOTO: GEIR ROANG ?? KAKE TIL KOLLEGENE: Fra venstre Trine Marie Kjølberg og Annette Sjursen synes kollegene ved STX OSV Electro AS, Brevik fortjener kringle. De er fra venstre etter stolpen Turid Elo, Øyvind Lunde, Inger Jannie Indahl, Joakim Schikora, Stian Simonsen,...
FOTO: GEIR ROANG KAKE TIL KOLLEGENE: Fra venstre Trine Marie Kjølberg og Annette Sjursen synes kollegene ved STX OSV Electro AS, Brevik fortjener kringle. De er fra venstre etter stolpen Turid Elo, Øyvind Lunde, Inger Jannie Indahl, Joakim Schikora, Stian Simonsen,...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway