Varden

Det svinger av dirigenten

Da Åsgeir Grong flyttet til Skien, var gleden på Bambles side.

- Helge Ottesen helge.ottesen@varden.no

SKIEN Da kunne nemlig Bamble Musikkorps få seg en ny dirigent, og de fikk en som hevet korpset merkbart.

– Jeg bare gjorde det jeg selv har gjort. Vi tok sats med konserter og prosjekter. La et program. Tok sjansen på å hyre inn kjente solister og samarbeids­partnere og valgte et publikumsv­ennlig repertoar, smiler Åsgeir. De som ikke kunne noter, gikk hjem og lærte. Alle fikk noe å strekke seg et- ter. Det ble etter hvert hørbart, og delvis tomme saler er blitt veldig godt fylt opp.

Til konas hjemby

Åsgeir Grong er fra Namsos i Nord-Trøndelag. Han tok musikkutda­nning i Oslo og Tromsø, og fikk seg jobb i Forsvarets Musikkorps i Trondheim. Etter å ha vært med på fire nedleggels­er på sju år, kom tanken på å finne på noe annet. Dermed flyttet familien til Skien. Ikke uten grunn, kona Birgitte (født Jensen) er fra Skien, så her hadde de ett nettverk. Nå består familien av de to pluss barn på 8 og 5 år og et på 5. måneder.

Med egen lydbuss

Åsgeir dirigerer fremdeles Bamble Musikkorps. Dessuten er han lærer i musikk på Skien videregåen­de skole og på Kulturskol­en i Skien. I tillegg driver han Grong Musikkprod­uksjon og står allerede bak en rekke utgivelser. Den siste er Peter og Ulven med Stavanger Symfoniork­ester og Håkon Vestli.

– Ja, det er en fysisk cd også. Cover tegnet av Snøhetta og med bilder og tekst i et hefte. Rettet mot barn, slik at den brukes i skolen også, forklarer Åsgeir. han har kjøpt en av NRKs lydbusser og reiser landet rundt for å lage produksjon­er. Har alt teknisk utstyr om bord, han bare plugger ledningene. Har gjort produksjon­er i både Trondheim, Bergen, Stavanger og Harstad.

Rekker ikke feiring

– Blir det noen feiring av dagen i dag?

– Nei. Kona skal dirigere Skien skolemusik­k, den eldste skal spille, den mellomste skal på svømming og da blir jeg og den minste med dit. Så får vi plukke opp de andre på veien hjem. Eventuell feiring tror jeg må bli nærmere jul, ler Åsgeir Grong. Som vi skjønner: det er ikke bare dirigentpi­nnen som svinger rundt familien Grong.

 ?? FOTO: HELGE OTTESEN ?? FYLLER ÅR I DAG: Trombone er instrument­et hans, men Åsgeir Grong er vel så kjent som dirigent, lærer og innehaver av et musikkprod­uksjonssel­skap. Hektisk familieliv har han også. I dag er han 40 år.
FOTO: HELGE OTTESEN FYLLER ÅR I DAG: Trombone er instrument­et hans, men Åsgeir Grong er vel så kjent som dirigent, lærer og innehaver av et musikkprod­uksjonssel­skap. Hektisk familieliv har han også. I dag er han 40 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway