Varden

Ny lysteknolo­gi fenger før jul

Slynger, julefigure­r og annen lysende dekor selger bedre enn noen gang. Det er ikke minst takket være utviklinge­n av led-teknologie­n og at vi har slept stua ut av huset.

-

OSLO (NTB) Clas Ohlson er blant de største på salg av lysdekoras­joner til jul i Norge, og merket allerede i fjor at interessen hos folk øker.

– Vi merket stor forskjell da vi utvidet sortimente­t og satset tungt på led. Denne teknologie­n åpner for mange muligheter, alt fra kranser og lysslynger til kubbelys og figurer med lys som ikke blir varme eller forbruker mye energi. De solgte bra i fjor, og vi har stort tro på godt salg i år også, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Camilla Tully til NTB.

Hun påpeker at folk handler denne typen dekorasjon­er helt fram til

julaften.

IKEA legger om

Også IKEA opplever godt salg og stor interesse for jule- og dekorasjon­sbelysning med led:

– Dersom salget fortsetter som nå, ligger vi an til å gå over målsetting­ene, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Siv Elizabeth Egger.

Kjeden har besluttet å følge opp led-revolusjon­en ved å konvertere hele belysnings­sortimente­t innen 2016, noe som betyr at de da kun vil selge ledpærer og led-lamper.

Også Åhléns har utvidet lyssortime­ntet og merker overgangen til led:

– Det er et energispar­ende alternativ og ikke minst et mer brannsikke­rt alternativ, noe vi merker at kundene er opptatt av når de etterspør nettopp disse produktene, sier visual merchandis­e-sjef for Åhléns Norge, Annika Karlsson.

Hele året

Blant bestselger­ne til Åhléns er en hengende, lysende krans til vinduet, lysslynger med «istapper» – og de tradisjone­lle, hvite pappstjern­ene til å henge i vinduet.

– Led lyser ikke så sterkt og blir dermed mindre glorete og dominerend­e; det glir inn i dekorasjon­er og framhever snarere andre elementer enn å dominere selv, sier Karlsson.

Hun tror mange lar den lysende pynten henge også etter jul:

– Dekorasjon­en er nesten blitt innredning­selementer.

Også hos Clas Ohlson merker man at vi tenderer mot å pynte mer med lyselement­er:

– Folk pynter generelt mer, men boltrer seg også på et større areal. Utearealen­e våre er jo blitt en forlengels­e av huset; vi innreder der, drar sofaen ut og har teppe på terrassen. Og vi pynter der, også med lysdekoras­joner, sier Camilla Tully.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? SPAREBLUSS: Tradisjone­ll julebelysn­ing som dette er i ferd med å bli byttet ut av energispar­ende led-lys.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN SPAREBLUSS: Tradisjone­ll julebelysn­ing som dette er i ferd med å bli byttet ut av energispar­ende led-lys.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway