Varden

Vil ha lag i Grenland

I helgen var det turnering i amerikansk fotball i Langesund. Der deltok sju grenlandsg­utter, som ønsker eget lag i distriktet.

- Nils-tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

LANGESUND Det er langt ifra landets største idrett, men den er på full fart framover og inneholder action. Mye action.

Helgens turnering i Skjærgårds­hallen samlet fire lag: Tønsberg Raiders, Kristiansa­nd Gladiators, Drammen Warriors og Moss Pirates.

Debuterte

Grenlandsg­uttene Mads Furuseth (offensive line), Øyvind Bekkelund (linebacker), Vegard Follaug (running back), Simon Østebøvik (offensive line), Omar Gamal (running back), Max Emanuelson (quarter back), Stian Engen (quarter back), spiller alle for Tønsberg. Nå vil de ha sitt eget lag i Grenland.

– Det er målet vårt. I første omgang vil vi forsøke å få til et lag, som er underlagt Tønsberg. Det vil si at vi kan trene i Grenland, men spille kampene for dem. Rett og slett fordi det er vanskelig å få mange nok spillere til å ha sin egen klubb umiddelbar­t, forklarer Max Emanuelson (22) fra Porsgrunn, som i helgen fikk sin debut som quarter back.

– Vi pendler til Tønsberg to ganger i ukene, og det fungerer grelt. Men det hadde vært ålreit å få med mange nok til å kunne trene i Skien eller Porsgrunn, tilføyer Øyvind Bekkelund, linebacken fra Vold.

– Alle som vil må gjerne kontakte oss. Man låner utstyr det første året, slik at man ikke trenger å bruke penger før man er sikker på at amerikansk fotball er noe man vil drive med.

– Hva koster utstyr?

– Man får en komplett pakke til et sted mellom 3-7.000 kroner.

Vant én kamp

I den første kampen ble det tap mot Drammen med 14–0. Deretter fikk Moss svi.

– Vi vant 18–0 over Moss. Det var min første kamp som quarter back og jeg spilte hele kampen. . Det er jeg kjempeforn­øyd med. Alle på laget gjorde en kjempejobb, forklarer Emanuelson.

Den siste kampen, mot sterke Kristiansa­nd, ble tøff.

– Vi merket at det var mer trent og at de har mer rutine. Vi tapte vel 20–0. Alt i alt en veldig god opplevelse og erfaring for nye spillere, avslutter quarterbac­ken.

PS! Omar Gamal ble kåret til «most valued player rookie».

 ?? ALLE FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? DEBUTERTE: Max Emanuelson debuterte som quarter back for Tønsberg Raiders. Nå ønsker han og de andre grenlandsg­uttene et lag i distriktet.
ALLE FOTO: NILS-TORE OLSEN DEBUTERTE: Max Emanuelson debuterte som quarter back for Tønsberg Raiders. Nå ønsker han og de andre grenlandsg­uttene et lag i distriktet.
 ??  ?? GRENLANDSG­UTTENE: (fra venstre) Mads Furuseth, Øyvind Bekkelund, Vegard Follaug, Simon Østebøvik, Omar Gamal, Max Emanuelson, Stian Engen.
GRENLANDSG­UTTENE: (fra venstre) Mads Furuseth, Øyvind Bekkelund, Vegard Follaug, Simon Østebøvik, Omar Gamal, Max Emanuelson, Stian Engen.
 ??  ?? TØFFE TAK: Det var ikke noe å si på styrken i taklingene i Skjærgårds­hallen. Tre ganger måtte Røde Kors trå til.
TØFFE TAK: Det var ikke noe å si på styrken i taklingene i Skjærgårds­hallen. Tre ganger måtte Røde Kors trå til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway