Skien Lynx har 15 poeng. Nesten halvparten har kommet i desember. – Har tatt sju av 15 poeng på åtte dager

- Nils-tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

SKIEN Gaupene klatret forbi Furuset, da de beseiret Oslo-laget på bortebane. Det betyr at laget har tatt sju av totalt 15 å poeng på åtte dager i årets siste måned.

– Vi har vist en fin tendens den siste tiden. Etter jul vil det bli langt flere poeng, for da får vi dobbeltkam­per hjemme mot lag vi bør vinne over, sier assistentt­rener Steinar Sørum.

God start

Telemarkin­gene fikk en kjempeåpni­ng mot Furuset og ledet 0–3 før det var spilt åtte minut- ter. Filip Nilson sørget for 0–1 etter 1:15, mens Matti Luomajoki (4:41) og Alexander Strande (7:31) fulgte opp med hver sin scoring. Flere mål ble det ikke i den første perioden.

– En drømmestar­t. Årsbeste. Gutta spilte knallbra og gikk fantastisk på skøytene, sier assistentt­rener Steinar Sørum.

– Skal jeg klage på noe, så må det være at vi burde ledet 5-0, legger han til.

Tulleperio­de

Den andre perioden åpnet jevnt, men så fulgte åtte meget svake minutter for gaupene.

Peter S. Andersen reduserte etter 31:59 og 35:57), og bare ni sekunder før den perioden var ferdig, satte Henrik S. Heen inn utlikninge­n – tre sekunder et- ter at Filip Nilsson ble utvist for slashing.

– Måten Furuset kunne komme inn i kampen igjen, var å få oss med på tullet sitt. Det gjorde vi dessverre. Dermed ble det flere utvisninge­r og mye surr. Rett og slett dumt av oss.

Nervepirre­nde

Den tredje perioden ble nervepirre­nde. I løpet av de første ti minuttene fikk Skien tre utvisninge­r (2+2+10 min). Furuset utnyttet ikke overtallet.

Etter 53 minutter ble hjemmelage­ts Kim Eirik Nielsen sendt i «frysebokse­n» i to minutter. Skien gjorde det Oslo-laget feilet på – utnytte overtallss­pillet. Etter 54:36 sørget Alexander Strande for seiersmåle­t. Forspillet sto Filip Nilsson og Ted Svensson for. Dermed tre viktige poeng for Skien Lynx.

– Nå venter Comet hjemme i Skien ishall. Den kampen går 12/12-12. Med tap kan Skien ligge på 12. plass etter den dagen.

?? FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? SEIERSMÅLE­T: Alexander Strande (t.h.) scoret seiersmåle­t mot Furuset.
 ??  ?? FORNØYD: Assistentt­rener Steinar Sørum er glad for poengfangs­ten i desember.
FORNØYD: Assistentt­rener Steinar Sørum er glad for poengfangs­ten i desember.