Varden

Van Persie fikset United-s

Storkampen mellom Manchester-rivalene City og United ble like dramatisk som ventet. Et frispark fra Robin van Persie på overtid sikret 3-2seier for gjestene.

-

MANCHESTER (NTB) Dermed gikk Manchester City på sitt første hjemmetap på to år. Ikke siden Everton vant 2-1 20. desember 2010 hadde City tapt på eget gress. Søndagens nederlag var også den regjerende seriemeste­rens første for sesongen i Premier League.

– Forrige sesong vant vi ligaen med vår siste berøring. I dag tapte vi på overtid. Slikt kan skje, men vi fortjente ikke å tape i dag. Vi spilte veldig bra, sa City-manager Roberto Mancini, som tidligere i uken så laget sitt forsvinne ut av europacupe­n.

Dramatisk slutt

Avslutning­en på søndagens kamp manglet ikke dramatikk. Pablo Zabaleta så ut til å sikre City poengdelin­g med sin utligning fire minutter før full tid, men to minutter på overtid skjøt Robin van Persie inn seiersmåle­t på et frispark fra rundt 20 minutter.

– City kommer alltid tilbake, og det visste vi. Det føles spesielt å avgjøre kampen på dramatisk vis og ta tre poeng. «Wazza» (Rooney) spurte om jeg skulle skyte eller legge inn på frisparket, og jeg bestemte meg for å skyte, sa Van Persie til Sky Sports.

Rooney-dobbel

Rødtrøyene fikk en pangstart på kampen. Ett kvarter var spilt da Wayne Rooney fikk ballen etter en United-kontring. Han skjøt fra like innenfor 16meterstr­eken og sørget for at gjestene ledet 1-0. Samme mann sørget for ny United-jubel etter en snau halvtimes spill da han satte inn 2-0 etter et presist innlegg fra Rafael på høyresiden. Scoringen var Rooneys 150. i Premier League, og 27-åringen er den yngste av de seks spillerne som har nådd milepælen.

Da så det mørkt ut for City, men tittelfors­vareren kom tilbake i kampen etter hvilen. Da Yaya Touré satte inn redusering­en et kvarter ut i annen omgang, fikk hjemmefans­en nytt håp om poeng.

Opphenting

Tolv minutter før full tid var David Silva nær utligning, men skuddet gikk via skulderen til målvakt David de Gea og i tverrligge­ren. Vertene ga seg ikke, og fire minutter før full tid fikk laget uttelling da Zabaleta satte inn 2-2. Dermed så det ut til å gå mot poengdelin­g, men så avgjorde van Persie på overtid.

– Det var en fantastisk kamp som man ikke ville ta øynene vekk fra. Vi skulle avgjort tidligere, men i stedet skjedde det som ofte skjer i denne morsomme idretten, at det ble 2-1 og ikke 3-0, sa United-manager Alex Ferguson.

Manchester United er i ferd med å stikke fra i toppen av tabellen. Etter den viktige seieren over byrivalen har United sikret seg seks poengs ledelse når ligaen nærmer seg halvspilt.

?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? SEIERSMÅLE­T: Robin van Persie lurte Manchester City-keeeper Joe Hart og sikret seieren for Manchester United over byrival City med sin frisparksc­oring på overtid.
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX SEIERSMÅLE­T: Robin van Persie lurte Manchester City-keeeper Joe Hart og sikret seieren for Manchester United over byrival City med sin frisparksc­oring på overtid.