Varden

Nye Norges råeste stafett

Med tre ferskinger og tidenes råeste skiskytter i laget, tangerte Norge nyere tids råeste skiskytter­stafett med bare ett ekstraskud­d.

- Per-espen Løchen, NTB

HOCHFILZEN Den forrige norske bestenoter­ingen kom nøyaktig elleve år tidligere med tre ekstraskud­d i slovenske Pokljuka, også det med Bjørndalen på laget. Søndag smadret Lars Helge Birkeland (24), Ole Einar Bjørndalen (38), Vetle Sjåstad Christians­en (20) og Henrik L’AbéeLund (26) «rekorden» og tangerte russiske menns VM-stafett i 2007 og russiske kvinner i Ruhpolding samme år.

Nervøs ankermann

– Man kan egentlig bare oppsummere med ett ord: Nervøst. Jeg fulgte med underveis og så at vi «hang med» på de første tre etappene. Da ledelsen bare økte, skjønte jeg at det kun var opp til meg. Når jeg tenker tilbake på følelsen nå, var det ikke så morsomt. Akkurat der og da kribler det litt ukontrolle­rt og godt. Men jeg holdt maksimal fokus på arbeidsopp­gaver på skytebanen, og det fungerte jo bra, sa ankermann Henrik L’Abée-Lund til NTB.

Helt rått

I Pokljuka i 2001 kom Norges forrige bestenoter­ing i stafett for menn da Bjørndalen, broren Dag, Egil Gjelland og Halvard Hanevold misset kun tre blinker. Likevel holdt det bare til tredjeplas­s.

Søndag ble det soleklar seier med 34,5 sekunder foran Frankrike. Treer ble Russland.

– Dette var helt rått og det beste stafettres­ultatet jeg har vært med på noensinne, sa Ole Einar Bjørndalen, som sto for Norges eneste ekstraskud­d på 40 blinker.

Startmanne­n Birkeland feide ned fem stående blinker på 20 sekunder og sto for dagens råeste oppvisning på skytebanen. Etter at Bjørndalen hadde sendt Norge til tet i karrierens 75. herrestafe­tt, tok stafettdeb­utant Vetle Sjåstad Christians­en over med feilfri skyting og Norges raskeste etappe i sporet.

 ?? ARKIVFOTO: NTB SCANPIX ?? ANKERMANNE­N: Henrik L’Abée-Lund sikret stafettsei­er på skiskyting for Norge i Hochfilzen søndag.
ARKIVFOTO: NTB SCANPIX ANKERMANNE­N: Henrik L’Abée-Lund sikret stafettsei­er på skiskyting for Norge i Hochfilzen søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway