Varden

Messi passerte Müllers rekord

25 minutter trengte Lionel Messi på å gi Barcelona to måls ledelse mot Betis og bli den første fotballspi­ller på toppnivå som har scoret 86 mål i et kalenderår.

-

SEVILLA (NTB) 74 mål for Barcelona og 12 for Argentina er den lille storspille­rens fasit i 2012, og dermed er han forbi Gerd Müller. «Der Bomber» herjet med motstander­ne og sendte ballen i nettet 85 ganger i 1972.

Müller slo den gang Pelés rekord fra 1958, og mange har ment at noteringen aldri ville bli slått.

Messi lot seg ikke stoppe av det, og heller ikke av kneskaden han pådro seg i onsdagens mesterliga­kamp mot Benfica. Fire dager senere var han tilbake på banen fra start, og det var spilt bare et kvarter da han fikk ballen fra Adriano, fosset forbi flere motspiller­e og sendte ballen i hjørnet.

I det 25. minutt var Messi på farten igjen. Han spilte vegg med Andrés Iniesta, som sendte ballen tilbake med et hælspark, og med et nytt venstrebei­nsskudd i samme hjørne ble Müllers rekord henvist til historiebø­kene.

Betis reduserte til 2-1 ved Rubén Castro etter 39 minutter og ga Barcelona god motstand gjennom hele oppgjøret. Likevel ble de tre målene i første omgang kampens eneste, og Barcelona holder derfor avstanden til toer Atlético Madrid på seks poeng.

Det er ingen ny opplevelse for Messi å sette scoringsre­korder. Forrige sesong ble han den første som har scoret 50 mål i en sesong i spansk 1. divisjon. 25åringen har allerede scoret flere mål for Barcelona enn no- en annen spiller i klubbens stolte historie.

Messi fryktet at han hadde spilt sin siste kamp i år da han ble båret ut mot Benfica onsdag.

– På båren tenkte jeg det verste, på smerten som jaget gjennom meg, på at jeg ville være lenge borte fra banen, sa han.

– Ærlig talt trodde jeg at jeg hadde sparket min siste ball på lang tid.

Selv om kneet var vondt og hovent, var ingenting ødelagt, og legene ga ham klarsignal for spill allerede søndag. Slik har Messi scoret sine mål i år:

Barcelona, serien: 56. Cupen: 3. Spansk supercup: 2. Mesterliga­en: 13.

Argentina, VM-kvalifiser­ing: 5. Andre landskampe­r: 7.

Etter søndagens kamp har Messi ytterliger­e tre kamper hvor han kan forbedre rekorden: To i serien og en i cupen.

Messi er favoritt til også i år å vinne Gullballen som årets spiller i verden. Han blir i så fall den første som mottar den utmerkelse­n fire ganger.

?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? Lionel Messi på vei gjennom Betis-forsvaret. Med to scoringer søndag slo han Gerd Müllers rekord på 85 mål i et kalenderår.