Varden

Imponerend­e bok fra Kilden

Over hundre brukere av Kilden har lagd en bok til ettertanke og inspirasjo­n.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

NOTODDEN Den åpne sosiale og kulturelle arenaen i Notodden har inspirert medlemmene til yte bidrag i ord eller bilder til «Hundre stemmer – To permer». Her er det mye å glede seg over og mye å fundere over.

Ikke rart det var en stor helg da boka ble lansert – først på Bellman fredag kveld og deretter på Tuvensente­ret lørdag. Bokgruppa har bestått av ni medlemmer. De har grunn til å være stolte.

Noe for alle

Ja, vi er utrolig stolte av den og vi er utrolig stolte av alt det fine som skjer på Kilden, sier Elisabeth Moen Pettersen.

– Bokas styrke er at bidragsyte­rne er så forskjelli­ge og har så forskjelli­g ståsted. Det skulle være noe for alle her, legger Ivar Kamsvåg til.

Varden møter de to sammen med Eva Hagen og Camilla Enerstad, på Tuvensente­ret.

På godt og vondt

– Her er det veldig mange som har stått på for at dette prosjektet skulle komme i mål. Og nå er den endelig klar. Her skrives, tegnes og males det om alt livet har å by på – både på godt og vondt. Om selve livet, oppvekst, alderdom, kjærlighet, erotikk, fortvilels­e, humor ... Ja, her har folk virkelig gitt av seg selv og vi har fått mye god bistand fra mange, forteller Camilla Enerstad.

Inntektene av boka skal i sin helhet gå til utstyr på Kilden.

Svette og tårer

De fire bidragsyte­rne er i strålende humør og minnes gjerne hvordan det har gått opp og ned underveis i prosessen. På et tidspunkt trodde de nesten ikke på at det skulle gå helt i mål.

– Bok har blitt bra, den. Vi har hatt mange sene kvelder og mye svette og tårer. Moro å se den nå, sier Eva Hagen.

Kunnskap i arv

Humor har vært en viktig del gjennom bokprosjek­tet. Kilden har da også gitt mange gode opplevelse­r gjennom sine uttrykksfe­stivaler.

– Ja, humor er viktig for oss. På en av evaluering­slappene vi fikk etter sist festival sto det: «Jeg liker ikke kunst, men den kua var fin den.» Kua er med i boka, sier Ivar Kamsvåg med et smil. Han legger til at de har fått viktig kunnskap på Kilden gjennom bokprosjek­tet. Kunnskap som skal gå i arv i miljøet til en eventuell oppfølger.

– Dette er egentlig en konfektesk­e. Ta noen få biter om gangen og kos deg med dem.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? BOK: Eva Hagen (f.v.), Elisabeth Moen Petterson, Ivar Kamsvåg og Camilla Enerstad med den nye boka.
FOTO: KNUT HEGGENES BOK: Eva Hagen (f.v.), Elisabeth Moen Petterson, Ivar Kamsvåg og Camilla Enerstad med den nye boka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway