Varden

Suonis jul trakk 900 til kirken

Suonis jul flyttet fra Ibsenhuset til Skien kirke i år. Men tilhengers­karen fulgte med og sørget for fullpakket kirke lørdag.

- Ole Henrik Dyrseth torbjorn.tungesvik@varden.no

SKIEN Suoni kunne by på kaffe, brus, kaker – og ikke minst sang, lørdag ettermidda­g. 900 oppmøtte fikk servert klassiske og andre mer ukjente julesanger med høy kvalitet. «Nordnorsk julesalme» og «Sonjas sang til julestjern­en» var spesielt imponerend­e framført.

Anders Hoff og Rachel Amalie Haraldsen var solister for anledninge­n – begge elever hos Anders Vangen. Rachel Amalie er bare 15 år gammel, men både sang og skinte som en stjerne fra scenekante­n.

Koret «Canto Libre» viste også fram side vakre stemmer i samspill med musikkfore­ningen Suoni – med Øyvind Strand i spissen som dirigent og musikalsk ansvarlig.

For første gang ble konserten arrangert utenfor Ibsenhuset som dessverre ikke hadde plass i programmet i julestrien – men hva var vel da mer naturlig enn å legge arrangemen­tet til byens største kirke for å markere at førjulstid­en er i gang.

Suonis Jul er blant de konsertene som trekker flest mennesker i mylderet av musikalske tilstelnin­ger før jul, og det med god grunn. Programmet var til dels tilpasset kirken, men var hovedsakel­ig en typisk «Suonis Jul.»

Lørdagens konsert avsluttet Suonis konsertår. 2012 har vært et meget hektisk og innholdsri­kt år for gjengen. Med konserten rettet de en stor takk til sitt trofaste publikum, Suonis venner og andre samarbeids­partnere, for innsatsen og støtten i året som gikk.

 ?? ALLE FOTO: OLE HENRIK DYRSETH ?? NISSER: (f.v.) Andrine Meek (9), Stella Marie Danielsen (10), Hedda Omsland (10) og Emma Håland Skilbred (10) er med på Suonis Jul for andre året på rad. De var alle enige om at konserten fikk dem i en koselig julestemni­ng. Andrine, Stella og Emma deltok også i et juletog for anledninge­n.
ALLE FOTO: OLE HENRIK DYRSETH NISSER: (f.v.) Andrine Meek (9), Stella Marie Danielsen (10), Hedda Omsland (10) og Emma Håland Skilbred (10) er med på Suonis Jul for andre året på rad. De var alle enige om at konserten fikk dem i en koselig julestemni­ng. Andrine, Stella og Emma deltok også i et juletog for anledninge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway