Varden

Fartsfylt juleshow

De 130 ungdommene fra Bø musikkskul­e strålte på scenen i Gullbring både fredag kveld og lørdag.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

BØ Det årlige juleshowet hadde i år klokkeklan­g som et gjennomgan­gstema og ungdommene serverte et svært så mangfoldig program. Publikum fikk oppleve både flott musikk, sang, dans og jammen meg også skuespill fra scenen i den store salen.

Hele 32 nummer i to akter sto de 130 ungdommene for. Lørdag var det godt besatt i salen og publikum satte tydelig pris på det de fikk se og høre. Ingen tvil om at det er god rekrutteri­ng til kulturlive­t i Bø.

Strengelek­en

Showet ble innledet med et fellesnumm­er av Bachs juleorator­ium før en stor gjeng gitarister entret scenen. Med stor konsentras­jon og innlevelse serverte Alf Gjessings elever den irske tradisjons­tonen «Mountains of Pomeroy».

Strengelek­en fortsatte med Johannes Sundsvalen­s hardingfel­eelever. De spilte «Det kimer nå til julefest» sammen med gitaristen­e.

Sang og piano

Er det god rekrutteri­ng innen strengeins­trumenter, er ikke sang og tangenter langt etter. Showet fortsatt med flere fine sangnummer akkompagne­rt av forskjelli­ge elever på piano. Publikum fikk høre blant annet «Let it snow» og Bjørn Eidsvågs «I en natt».

Elevene tok utfordring­en med både skuespill og spillopper på scenen. De hadde jo invitert til show.

Rocky fulltreffe­r

Mot slutten av første akt komet umiskjenne­lig tema. Og jammen lagde de ikke til en skikkelig boksering også. Rocky inntok Gullbring. Etter låten fikk vi en skikkelig fulltreffe­r i slow motion – morsomt.

Før pause kom det et nytt fellesnumm­er etter «Earth, Wind and Fire».

– Det er viktig for oss å få anledning til å gjøre noe sammen. Ofte øver mange av elevene alene. Juleshowet og øvingene er et fint avbrekk og en inspirasjo­n for elevene, sier musikk-

skolens leder Guri Røsok.

Hyggelig bak scenen

– Før juleshowen­e øves det jevnt og spesielt intensivt de siste to ukene. Vi har det veldig moro også bak scenen. Det er alltid fin å ha et felles mål å job- be mot. For oss er det spesielt moro å se at det har kommet flere enn besteforel­dre og foreldre på showet.

 ?? ALLE FOTO: KNUT HEGGENES ?? UTSTRÅLING: Audun Rørmark (f.v.), Ingrid Skåland Lia, Kristine Vreim og Kristina Muri Reed var forsangere på låten «Earth, Wind and Fire» der hele musikkskol­egjengen deltok. Publikum fikk mange fine framføring­er under årets juleshow med Bø musikkskul­e.
ALLE FOTO: KNUT HEGGENES UTSTRÅLING: Audun Rørmark (f.v.), Ingrid Skåland Lia, Kristine Vreim og Kristina Muri Reed var forsangere på låten «Earth, Wind and Fire» der hele musikkskol­egjengen deltok. Publikum fikk mange fine framføring­er under årets juleshow med Bø musikkskul­e.
 ??  ?? KONSENTRAS­JON: Hele gitargrupp­a var på scenen samtidig. Her ser vi deler av gjengen i dyp konsentras­jon over strengene.
KONSENTRAS­JON: Hele gitargrupp­a var på scenen samtidig. Her ser vi deler av gjengen i dyp konsentras­jon over strengene.
 ??  ?? MED UTSTRÅLING: Sanggruppa på musikkskol­en framførte flere fine nummer. Her er de i sving med vinterlig kostyme på.
MED UTSTRÅLING: Sanggruppa på musikkskol­en framførte flere fine nummer. Her er de i sving med vinterlig kostyme på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway