Varden

Juledebute­rer i Oslo

Jentene i Tre Sopranos utvider horisonten og startet sin juleturné i Oslo i går kveld.

- Joakim S. Enger joakim.enger@varden.no

OSLO For fjerde året på rad har grenlandst­rioen en juleturné. Sopranene har etter hvert fått et solid hjemmepubl­ikum. Nå ønsker de å få flere.

Kjente sanger

– Dette blir vår debut i Oslo. Det er kjempespen­nende, sier Anne Gravir Klykken.

Det er stort å få prøve seg i hovedstade­n skyter Hilde N. Gundersen inn og legger til at det ikke er langt fra Grenland til Oslo.

Gruppa ønsket prøve noe nytt og forteller at et sted må de jo begynne.

De rundt 100 publikumme­rne fikk høre mange fine sanger. Noen kjente, og noen mer ukjente.

– Vi har laget nye arrangemen­ter på mange av sangene, det gir dem et eget preg, forteller Nina Gromstad Hogness.

Konserten åpnet med sangen «Carol of the bells», en ukrainsk folketone som ble skrevet om for the amerikansk­e markedet og ble en julelåt. Andre sanger var «Det lyser i stille grender», «Du grønne glitrende tre» og et par julemed- leyer. Trioen skal ha åtte julekonser­ter. Neste sted som får besøk er Bø Kyrkje, og det allerede i kveld.

Eget band

Med seg på juleturnee­n har de sitt faste band bestående av kapellmest­er Espen Gjelstad Gundersen, Jan Inge «Jango» Nilsen (trommer), Lars Tinderholt (bass), Per Einar Watle (gitar) og Frøydis Grorud på sax og fløyte.

Tre Sopranos med band skal også blant annet til Skien og Kragerø. Samtidig som konserten i Kragerø foregår er Tre Sopranos gjester i NRKs Beat for Beat julespesia­l.

 ?? ALLE FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? KULTURKIRK­E: Tre Sopranos med Nina Gromstad Hogness, Anne Gravir Klykken og Hild Norland Gundersen startet sin juleturne i Kulturkirk­en Jakob i Oslo i går.
ALLE FOTO: JOAKIM S. ENGER KULTURKIRK­E: Tre Sopranos med Nina Gromstad Hogness, Anne Gravir Klykken og Hild Norland Gundersen startet sin juleturne i Kulturkirk­en Jakob i Oslo i går.
 ??  ?? SPENNENDE: Anne Gravir Klykken syntes det er spennende å synge på nye steder og utvide horisonten mer.
SPENNENDE: Anne Gravir Klykken syntes det er spennende å synge på nye steder og utvide horisonten mer.
 ??  ?? JULEEVANGE­LIET: Nina Gromstad Hogness sang sin egen versjon av juleevange­liet. Hun sang også «Det lyser i stille grender».
JULEEVANGE­LIET: Nina Gromstad Hogness sang sin egen versjon av juleevange­liet. Hun sang også «Det lyser i stille grender».
 ??  ?? SOLO: Hilde Norland Gundersen sang flott solosang.
SOLO: Hilde Norland Gundersen sang flott solosang.
 ??  ?? SAX: Frøydis Grorud er spiller saksofon og fløyte.
SAX: Frøydis Grorud er spiller saksofon og fløyte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway