Varden

Lanza skjøt seg inn på skolen

Adam Lanza startet sitt drapstokt på barneskole­n i Newtown ved å skyte seg inn gjennom inngangsdø­ren.

-

NEWTOWN (NTB-AFP-DPA) Mens motivet for skolemassa­kren fortsatt er ukjent, kommer det flere detaljer om hva som skjedde den grufulle fredagen.

– Han skjøt seg inn på skolen, som var låst. Han brukte et våpen til å skyte gjennom en glassdør og gikk deretter inn, sa Connecticu­t-guvernør Dan Malloy på en pressekonf­eranse søndag. Etter å ha kommet seg inn gjennom den sønderskut­te glassdøren, gikk drapsmanne­n først til ett klasserom, der han drepte alle. Så gikk han videre til neste klasserom, der han fortsatte nedslaktin­gen.

Ifølge Malloy tror politiet at Lanza, mens han skjøt rundt seg i det andre klasseromm­et, hørte at politi og ambulanser var på vei, og at han da tok sitt eget liv.

Krav om ny våpenlov

Skolemassa­kren, den nest verste i USAs historie, har ført til en heftig debatt om landets våpenlover.

Søndag kunngjorde senator Dianne Feinstein fra Demokraten­e at hun vil legge fram et forslag for Senatet om forbud mot visse typer automatvåp­en.

Den ufattelige tragedien har rystet en hel verden. Kondolanse­r fra alt fra stats- og regjerings­sjefer til enkeltpers­oner har strømmet til USA og Newtown. En dypt preget president Barack Obama var ventet til Newtown søndag kveld for å delta på en minneserem­oni arrangert av alle trossamfun­n.

Søndag formiddag ba pave Benedikt for de etterlatte i sin ukentlige i Roma.

Peter Lanza, faren til massedraps­mannen, sier han og familien er dypt sjokkert over hva sønnen har gjort, og uttrykker sin sorg og medfølelse med ofrene. Han sa at han og familien samarbeide­r med politiet for å finne svarene.

En gåte

Peter Lanza ble for fire år siden skilt fra moren til Adam, Nancy, som var det første offeret under massakren. Adam bodde hos moren. Det er fortsatt en gåte hva som forvandlet den nerdete einstøinge­n Adam Lanza til en massedraps­mann. Det mange som kjente ham er enige om, er at 20-åringen var stille, sær og tilbaketru­kken, men også svært intelligen­t. Med unntak av foreldrene­s skilsmisse, ser oppveksten hans ut til å ha vært svært normal i en stabil og velstående middelklas­sefamilie.

 ?? FOTO: REUTERS, NTB SCANPIX ?? UTENFOR Sandy Hook barneskole satte mange igjen lys og kosedyr til minne om ofrene.
FOTO: REUTERS, NTB SCANPIX UTENFOR Sandy Hook barneskole satte mange igjen lys og kosedyr til minne om ofrene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway