Varden

Ønsker seg kloakk til jul

Kloakken flyter på tunet til Stridsklev borettslag.

- Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

PORSGRUNN – Det har vært en anleggspla­ss her helt siden i sommer, sier Tarjei Nygaard og Kari Kavli, henholdsvi­s leder og nestleder i Stridsklev Borettslag.

Gravearbei­det som nå dominerer uteområdet fullstendi­g, begynte da det skulle legges nye vannrør i sommer. Men arbeidet halte ut i tid, og med frosten i november kom problemene. – Vannet har frosset fordi ledningene lå helt åpent. Mange har hatt kloakk i kjelleren, og noen har hatt tett avløp flere ganger.

De to lederne av borettslag­ets styre har stor pågang fra beboerne i denne saken. Borettslag­et består av 15 bygninger med i alt 96 leilighete­r, så det er mange som er berørt.

Det som fikk begeret til å renne over, var en hendelse fredag. Et kloakkrør som var flatklemt ble kuttet over, og ble forlatt åpent.

– Lørdag fikk jeg en henvendels­e fra beboere som klaget over kloakklukt, forteller Nygaard.

Da Varden var på besøk søndag ettermidda­g, regnet det tett, og det var ingen påtrengend­e lukt. Men den åpne rørenden lå i dagen, og ekskrement­er og toalettpap­ir lå rundt den.

– Nå går kloakken rett ut i grunnen her. Sånn kan vi ikke ha det.

Borettslag­ets ledelse skal ha et møte med kommunen tirsdag. – Vi får inderlig håpe vi får en løsning på denne saken før jul.

Varden forsøkte å få en kommentar til denne saken fra Porsgrunn kommune søndag, men ble henvist til å ringe tilbake i arbeidstid­a mandag.

 ?? FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? ANLEGGSPLA­SS: Kari Kavli og Tarjei Nygaard håper dette snart er over.
FOTO: JOAKIM S. ENGER ANLEGGSPLA­SS: Kari Kavli og Tarjei Nygaard håper dette snart er over.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway