Varden

God jul på ne Stentoppen

Nyopprykke­de Pors tar juleferie som Telemarks og tabellens nest beste lag. Det legger nok litt mindre press på nissen.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

PORSGRUNN – Ja, hadde vi tidlig i høst blitt tilbudt andreplass ved juletider, hadde vi ikke sløst bort mye i betenkning­stid, sier trener Eskil Berg Andreassen.

Da har han akkurat sett sine jenter slå nestjumbo Konnerud med 13 mål. På en heller rotete og dårlig dag, skal det tilføyes.

Ønsker stigning

– Det var ikke helt optimalt, og det har det egentlig heller ikke vært de siste to–tre ukene. Man ønsker jo helst stigning hele veien, sier den rutinerte treneren.

Søndag så det ut til at Pors– jentene hadde studert tabellen og tenkt sitt. Det var traust og stille i Vestsidaha­llen.

– Jenter, vi hører ikke at dere spiller, sa trenerkoll­ega Harald Madsen fra sidelinjen midt i en 1. omgang der hjemmelage­t sleit med å få avstand til gjestene. Litt skjerping var nok til å ordne grei pauseledel­se, og 2. omgangen var spillemess­ig ok av et lag som har imponert i sin første sesong i 2. divisjon.

Under 20

Og som har alderen på sin side. Trenerne Andreassen og Madsen måtte gått alene hvis man skulle feiret første halvdel av sesongen med julebord på bar.

– Måtte nok heller blitt en hyggelig tur på kino med denne gjengen, sier sjefen med et smil.

De eldste i gårsdagens tropp var født i 1993. Da er det ikke så rart at Pors har lagt ambisjonen­e litt lenger fram enn til morgendage­n.

– Målet er å spille 1. divisjon høsten 2014. Det vil selvsagt be- tinge en del grep innen den tid, men det er en dyktig og lærevillig gjeng å jobbe med. Innstillin­gen er god, og så må både det sportslige og klubben ta flere framskritt.

Treneren håper de siste kampene gir et hint om at man må tilbake til tidligere nivå.

Kan bedre

– Vi kan kontringer, returløp og mye annet bedre enn det har vist i det siste. Det må ikke bli slik at vi ikke tror det er nødvendig å yte alt, tilføyer Berg Andreassen.

Pors er a poeng med seriele- der Gjerpen, men har spilt tre kamper flere. 6. januar har de blå hjemmekamp mot en annen tabellnabo, Flint.

 ??  ?? JULEGLEDE: Forsiktig juibel fra Hanne Solli Slåen (t. h.), Vilde Lindgren og
JULEGLEDE: Forsiktig juibel fra Hanne Solli Slåen (t. h.), Vilde Lindgren og
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? resten av Pors–jentene etter en middels dag på håndballjo­bben..
FOTO: BJØRN BORGE resten av Pors–jentene etter en middels dag på håndballjo­bben..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway