Varden

Var for tung i kroppen

Det er ikke lett for langrennsl­øperne å ha kontroll på formen rett før jul. Ånund Lid Byggland er et eksempel på det. Høydalsmo-gutten presterte langt under pari i helga.

- Arne Brunes

LILLEHAMME­R Vesttelema­rkingen har som målsetting å kjem- pe i toppen i Skandinavi­sk Cup i vinter. 23-åringen var et godt stykke unna å klare det i de tre første rennene.

Bare prolog

Skandinavi­sk Cup på Sjusjøen i helga ble en nedtur for gutten som behersker begge stilartene og både korte og lengre distanser. Lid Byggland måtte ta til takke med 88. plass i fristilren­net. På sprinten var han blant dem som måtte si takk for seg etter prologen. Det til tross for at han følte seg i brukbart slag før helga.

Bedre etter jul

– Jeg vet ikke hvorfor det går så tungt. Det har nemlig fungert på trening, sa Ånund. Han har for så vidt aldri vært blant dem som har hatt størst fart på skiene før jul. Det er gjerne et stykke ut i sesongen at Lillehamme­r-studenten har levert sine beste prestasjon­er. I vinter har han forhåpning­er om å komme til U 23-VM. Skandinavi­sk Cup i Östersund den første helga i januar blir viktig i forhold til det uttaket. Likeså andre renn i starten av januar.

Må kanskje droppe NM

Ånund Lid Byggland må droppe norgesmest­erskapet dersom han blir tatt ut til U 23-VM. De to arrangemen­tene kolliderer nemlig. Ånund som er født i 1990, holder U 23-alder til og med denne sesongen. Det innebærer at dette blir hans siste mulighet til å sikre seg en medalje i det selskapet.

Andre løpere

Eivind Romberg Kvaale er en annen fra Høydalsmo som har stor fart på skiene når det stem- mer. Ånunds klubbkamer­at gikk VM-uttakingsr­enn på Sjusjøen i helga. 26. og 34. plass ble det på 18-åringen som kommende sesong er førsteårs eldre junior. Det innebærer at han i vinter må bryne seg på dem som er året eldre. Romberg Kvaale har ikke VM-ambisjoner i vinter. Han har derfor ikke spisset formen inn mot dette rennet.

Gode løp også av Pia Sofie Måbø som ble 16 og 17. Juniorenes norgescup og junior-NM er det store for henne i vinter.

 ??  ?? Ånund Lid Byggland fikk det ikke til da Skandinavi­sk Cup ble innledet med tre konkurrans­er på Lygna i helga.
Ånund Lid Byggland fikk det ikke til da Skandinavi­sk Cup ble innledet med tre konkurrans­er på Lygna i helga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway