Varden

Knepen Tottenham-seier

Jan Vertonghen­s scoring kvarteret før slutt ordnet en velfortjen­t 1-0-seier og tre poeng til Tottenham hjemme mot Swansea i engelsk eliteserie søndag.

-

LONDON (NTB) Vertene var det førende laget, men stanget mot Swansea-forsvaret inntil belgieren noterte sin første scoring i helhvitt. En dødball fra Kyle Walker fant Vertonghen i feltet, og midtstoppe­ren banket inn matchvinne­rmålet i kampens 75. minutt.

– Målet kom på et perfekt tidspunkt. Swansea spiller god fotball, men jeg synes vi skapte mange sjanser i dag. Vi var sterke mot slutten, sa Vertonghen.

Swansea hang med på notene i starten, men det var hjemmelage­t som kom til de to første sjansene ved Jermain Defoe og Emmanuel Adebayor. Også et kanonskudd fra Walker var verdt å merke seg før pause, men ingen av forsøkene endte i nettsus.

I starten av annen omgang fikk Swansea sin største sjanse da Wayne Routledge slo inn foran mål, men Nathan Dyer klarte på merkelig vis å heade utenfor fra kort hold. Gjestene presset også på mot slutten, men ikke nok til å få med seg poeng fra bortekampe­n i London.

West Bromwich blir liggende på 6.-plass, to poeng bak Spurs, etter 0-0 hjemme mot West Ham søndag. Det var lagets fjerde strake kamp uten seier.

Vertenes midtbanema­nn James Morrison traff stolpeverk­et to ganger i annen omgang, mens Winston Reid, Gary O’Neil og Joey O’Brien hadde brukbare muligheter uten å lykkes for gjestene.

– Vi skapte halvsjanse­r, men det holdt ikke for oss. West Ham fortjener litt ros ettersom de frustrerte oss. Vi slet med å bryte dem ned, sa Morrison.

?? FOTO: REUTERS / NTB SCANPIX ?? SLO SWANSEA: Sandro (til høyre) og Tottenham slo Swansea 1-0 i engelsk eliteserie søndag.