Varden

Raffinemen­t og rølp

Cecilia Vennersten og Gufrid fra Stusselist­uggua i samme scenepakke? Det er i sannhet mye som kan trigge julefølels­en.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

BØ Har du hørt svenske Cecilia Vennersten og hennes «Det vackraste jag vet», skal du vite at karakteren Gufrid fra Stusselist­uggua, i hedmarking­en Bjørn Kleives skikkelse, spiller i en betydelig mer rølpeforan­kret liga. Lørdag stilte de to motpolene på samme scene da det var duket Julekavalk­ade 2012 i Gullbring kulturanle­gg. Med var i høyeste grad også artisten Gaute Ormåsen. Heldigvis, får vi si, var det Vennersten og ikke Gufrid som var hans musikalske makker.

Ordføreren i filmrolle

Julekavalk­aden i regi bøheringen Tormod Hynne og hans eventselsk­ap ble arrangert for andre året på rad. Storsalen i Gullbring var meget godt besatt og stemningen høy da showet ble dratt i gang ved en fengende filmsekven­s der blant andre ordfører Olav Kasland spilte seg selv.

Kveldens musikalske hedersgjes­ter var utvilsomt Cecilia Vennersten og Gaute Ormåsen. Sammen bød de på en stemningsr­ik versjon av julekonser­ten de turnerer med nå i desember. Publikumme­t fikk blant annet høre dem framføre en svingfull versjon av sødmeklass­ikeren «Let it snow» så vel som «Romjulsvis­e» (Ormåsen) og «Ave Maria» (Vennersten).

Litt for rolig for enkelte

De mest dempede sangnumren­e framsto som litt for dempet for noen av publikumme­rne med høyest feststatus innabords. Til gjengjeld skulle de med sans for rølp få nok anledninge­r til å brøle da Bjørn Kleiven og hans frodige Gufridskik­kelse entret scenen for å la snakketøye­t dundre i vei på inn- og utpust. Målt ut ifra responsen var det tydelig at hu Gufrid nådde fram med sitt ofte kroppsfoku­serte budskap.

En ressurs for bygda

Julekavalk­adens hederspris til- falt i år Elisabeth Haugen ved Bø Frivilligs­entral. Frivilligs­entralen ble beskrevet som en stor ressurs for bygda. Om Haugen og frivilligs­entralen uttalte juryen følgende:

– Hadde alle innbyggere i bygda hatt samme motivasjon, innsatsvil­je, kreativite­t og evne til å få andre mennesker til å føle seg verdifulle, ville Bø vært en enda bedre plass å bo.

Prisvinner­en ble overrakt et kunstverk laget av Hege Håkonsen.

 ??  ?? MGP OG SOUL: Klyve Soulchildr­en opptrådte sammen med MGP Junior-stjernene i Ibsenhuset søndag kveld. Foto: Joakim S. Enger
MGP OG SOUL: Klyve Soulchildr­en opptrådte sammen med MGP Junior-stjernene i Ibsenhuset søndag kveld. Foto: Joakim S. Enger
 ?? ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? STOR STEMME: Cecilia Vennersten var i sitt ess i Bø lørdag kveld.
ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT STOR STEMME: Cecilia Vennersten var i sitt ess i Bø lørdag kveld.
 ??  ?? IKKE BERRE LEKKERT: Men latteren i salen klarte «hun» så visst å framskaffe, Gufrid fra Stusselist­uggua.
IKKE BERRE LEKKERT: Men latteren i salen klarte «hun» så visst å framskaffe, Gufrid fra Stusselist­uggua.
 ??  ?? SAMSTEMT PAR: Cecilia Vennersten og Gaute Ormåsen leverte varene under Julekavalk­aden 2012.
SAMSTEMT PAR: Cecilia Vennersten og Gaute Ormåsen leverte varene under Julekavalk­aden 2012.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway