Varden

Snehvit og en flokk dverger

Dvergene har blitt flere i Kragerø kulturskol­es ballettfor­estilling, men Snehvit sjarmerer alle.

- Aslak Thorsen aslak.thorsen@varden.no

KRAGERØ Fordi ballett-elevene har økt i antall, måtte årets danseforet­illing gjøres større, og applausen var tilsvarend­e stor. Det har ikke vært vanlig med en egen forestilli­ng for danserne på kulturskol­en, men denne gangen var alle seks dansegrupp­ene på scenen, under ledelse av danselærer og koreograf Eline Hansen.

Alle elevene

Med alle ballettsko­leeelevene i Kragerø kulturskol­e blir det ganske mange på scenen i «Snehvit og de 10 dvergene».

Forestilli­ngen bygger på det kjente eventyret om Snehvit og de syv dvergene, men slik forestilli­ngen er bygget opp, bringer den også tankene til «Askepott» og «Tornerose», og er dessuten en presentasj­on av mange dansestile­r - fra klassisk og jazz og til moderne rocka folkemusik­k.

«Snehvit» ble danset av Amalie Lofthaug, den onde Dron- ningen av Iris Boone, prinsen av Esther Bengtsson og jegeren Kristine Blandkjenn. Dvergene var ballett- og jazzgruppe­ne på ulike nivåer mellom begynnere og viderekomm­ende. Musikken var fra Disney via Justin Bieber, Tchaikovsk­y, Kool & The Gang, Awolnation, Ioanna Gika og Beyoncé

Mange bakom

Danseeleve­ne har øvd i mange uker og foreldre har hjulpet til med å sy flotte og fantasiful­le kostymer. Danselærer og koreograf Eline Hansen har holdt styr på alle gjennom høsten, og var også bak scenen da de viste fram det de har lært.

Foreldre, søsken og venner på tilskuerpl­assene i kinosalen ble veldig fornøyd med resultatet og danserne kan endelig slappe av og ta juleferie.

 ?? ALLE FOTO: ASLAK THORSEN ?? RYTMER OG FRISTELSER: Årets kulturskol­eballett i Kragerø viser mange rytmer.
ALLE FOTO: ASLAK THORSEN RYTMER OG FRISTELSER: Årets kulturskol­eballett i Kragerø viser mange rytmer.
 ??  ?? SJARM: Og de mellomste sjarmerte med moderne rytmer.
SJARM: Og de mellomste sjarmerte med moderne rytmer.
 ??  ?? YNDE: De yngste var dvergene.
YNDE: De yngste var dvergene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway