Varden

Møkkete journalist­ikk

-

I Varden tirsdag 19. mars kan vi lese overskrift­en «Vil slakte naboskolen».

Artikkelen er skrevet av journalist Morten Lie-Hagen og gjelder fremtidig struktur for videregåen­de skoler i Telemark.

I overskrift­en og artikkelen har Morten Lie-Hagen kokt sammen en røverhisto­rie hvor det gis uttrykk for at ledelse, ansatte og elever ved Bamble videregåen­de skole ønsker å «slakte» Croftholme­n videregåen­de skole.

Dette er møkkete og uverdig journalist­ikk.

Som erfaren journalist bør Morten Lie-Hagen skjønne at en slik vinkling vil skape reaksjoner.

Hvilket belegg har Morten Lie-Hagen for å hevde at en samlet Bamble videregåen­de skole ønsker å slakte Croftholme­n videregåen­de skole?

En journalist plikter å sette seg inn i de sakene vedkommend­e skal skrive om. Det er tydeligvis ikke gjort i denne saken.

Hvor mange elever og lærere ved BVGS har journalist­en snakket med?

Jeg er selv lærer ved BVGS og jeg har deltatt på samtlige fellesmøte­r på skolen hvor fremtidig skolestruk­tur har vært diskutert. Det er ingen, overhodet ingen, som har uttalt seg i slike ordelag om CVGS.

Det vi faktisk ønsker er et konstrukti­vt samarbeid mellom de to videregåen­de skolene i Bamble for å skape en felles, robust og levedyktig skole med best mulig tilbud til elevene. Slik skolene er plassert i dag vil det økonomisk sett sannsynlig­vis være best for fylkeskomm­unen å utnytte et forholdsvi­s nytt og moderne eksisteren­de skolebygg på Grasmyr samt foreta nødvendige utvidelser på en tomt som fylkeskomm­unen allerede eier. Dersom politikern­e velger en annen løsning må vi akseptere det. Det viktigste er at Bamble får et videregåen­de skoletilbu­d med flest mulig utdannings­program til beste for elevene og regionen.

Jeg har i dag (fredag 22. mars) snakket med flere kolleger på BVGS, og de reagerer med avsky på den måten Morten Lie Hagen urettmessi­g forsøker å vinkle dette på. Siden jeg ikke er journalist skal jeg vokte meg vel for å uttale meg på vegne av samtlige lærere ved BVGS, men jeg kan forsikre om at det ikke er en «slaktestem­ning» på BVGS.

Jeg synes dette er så alvorlig at jeg oppfordrer journalist Morten Lie-Hagen til å vise litt anstendigh­et og gå ut i sin egen avis og beklage ordbruken og den feilaktige vinklingen han la opp til i sin artikkel tirsdag 19. mars.

Anders Nord, lærer Bamble videregåen­de skole

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway