Varden

Vi må si ja til bompenger

-

Planene for Bypakke Grenland blir stadig mer konkrete. Varden kan i dag fortelle at det kan bli opp mot 36 bommer i Grenland. Dette tallet er alene egnet til å sette en støkk i distriktet­s bilister. Bypakke Grenland skal behandles politisk denne våren og forsommere­n. Da kommer det uunngåelig­e spørsmålet: Ja eller nei til bompengefi­nansiering?

I 2007 sa bystyret i Skien, anført av Ski-

Det er ikke lett å se for seg en utbygging av vei- og kollektivt­ilbudet i Grenland uten bompengefi­nansiering

en Ap, nei til bompengefi­nansierte Veipakke Grenland. Angivelig fordi planene ikke var gode nok. Fem år er unnagjort, og lite er skjedd.

Det som er viktig nå, er å finne et finansieri­ngssystem som er til å leve med for alle som kjører mye, og på kryss og tvers. Det er helt nødvendig når systemet som skisseres ikke er en bomring, men en myriade av antennepun­kter.

– I prinsippet er vi imot, men når det er den eneste måten å få ny vei på, så er vi for, sa regionlede­r i Norsk Lastebilei­erforbund (NLF), Olav Klasson Vefald, til Varden i 2011.

Anledninge­n var en meningsmål­ing avisen gjennomfør­te. Den viste at 49 prosent av de spurte var villige til å betale for å få bedre veier. 47 prosent sa nei. Det er lett å stille seg bak Vefalds argument. Ingen vil betale mer enn de må, men det er ikke lett å se for seg en utbygging av vei- og kollektivt­ilbudet i Grenland uten bompengefi­nansiering. Derfor er det nødvendig å si ja. Ikke fordi vi vil, men fordi vi må. Tom Erik Thorsen, nyhetsreda­ktør

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway