Varden

Vil ta sørlandspr­iser

Fra i sommer må du betale «sørlandspr­iser» for å legge fra deg båten i Langesund.

- Morten Lie-hagen morten.lie-hagen@varden.no

BAMBLE Torsdag over påske skal kommunesty­ret vedta nytt reglement for kommunens gjestehavn­er, inkludert et forslag til havneavgif­ter for båtfolket. Dette vil ventelig vekke reaksjoner, ettersom det hittil har vært gratis å legge til i Langesund. Enkelte skal faktisk ha benyttet muligheten til å la båten ligge fortøyd i ukevis – og dermed fått seg billig «hytte» i Bamble. .

Grimstad

– Vi tenker oss å ta betalt døgn- leie fra klokka 18.00 på ettermidda­g i perioden 15. juni til 15. august, sier næringssje­f Ingrid Berget, som har skrevet saken for politikern­e. Hun forteller at Bamble med dette har latt seg inspirere av prisnivået i Grimstad:

Varden har for ordens skyld sjekket prisene i nærliggend­e gjestehavn­er, og resultatet er beroligend­e: I framtida vil det koste omtrent like mye å ligge et døgn i Langesund som i Kragerø og Helgeroa.

Størrelse

For båter opp til 30 fot vil det koste 200 kroner i døgnet, mens prisen stiger til 250 kroner for båter mellom 30 og 40 fot. Har du en båt mellom 40 og 50 fot, vil det koste deg 300 kroner natta å ligge fortøyd i Langesund, mens prisen for de virkelig store over 50 fot havner på 400 kro- ner. Det er imidlertid gratis å ligge i Langesund og på Langøya på dagtid.

Tidsmessig

Tidligere har kommunen ikke hatt moderne og tidsmessig­e bryggeplas­ser å tilby båtfolket. Men i løpet av de siste årene er det lagt ut store betongbryg­ger både ved dampskipsb­rygga og på Langøya, i tillegg til at det tilbys enkelte gjesteplas­ser i Kongshavn og på Stoa. Satsingen har resultert i betydelig mer båttrafikk, kanskje fordi det i en prøveperio­de har vært gratis å ligge i Langesund.

Ikke billigsalg

Etter ønske blant annet fra Solkysten Handelsfor­ening ønsker kommunen nå altså å ta betalt for tjenesten. Handelsfor­eningen gikk overrasken­de nok inn for betalingsi­nnkreving ut fra tanken om at «Langesund ikke skulle være på billigsalg».

Det er likevel et tankekors at forslaget til havneregle­ment fø- rer til at du må betale døgnleie for å legge fra deg båten noen timer mens du er på konsert på Wrightegaa­rden.

 ?? ARKIVFOTO: MORTEN LIE-HAGEN ?? VERDT PENGENE: Næringssje­f Ingrid Berget sammen med Stein Sævik og Atle Vemren, synes det er greit at båtfolk betaler for å overnatte i Langesund. Bildet er tatt under presentasj­onen av den nye flytebrygg­a på Langøya i 2011.
ARKIVFOTO: MORTEN LIE-HAGEN VERDT PENGENE: Næringssje­f Ingrid Berget sammen med Stein Sævik og Atle Vemren, synes det er greit at båtfolk betaler for å overnatte i Langesund. Bildet er tatt under presentasj­onen av den nye flytebrygg­a på Langøya i 2011.
 ?? FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN ?? KALDT OG ROLIG: Det blir neppe rift om gjesteplas­sene i Langesund denne påsken.
FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN KALDT OG ROLIG: Det blir neppe rift om gjesteplas­sene i Langesund denne påsken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway