Varden

Pusser opp i påsken

Folket bruker påskeferie­n på å pusse opp hjemme, skal vi tro byggvarehu­sene.

- Maria Køhn maria.kohn@varden.no

SKIEN – Det smeller i påsken, smiler varehussje­f Rune Høvås ved Coop Obs Bygg i Skien.

Både han og salgsleder Anja Svendsen har merket seg at flere kunder strømmer til varehuset uka før påske.

Fint inne og ute

– Folk benytter fridagene til å pusse opp, og vil ha vinduer, balkongdør­er og malingspro­dukter, forteller varehussje­fen. Han legger til at også materialer til vegger og gulv står på kundenes handlelist­e denne vårlige høytiden.

– Det går mot konfirmasj­onstid, og folk vil ha det fint både inne og ute, sier salgsleder Svendsen, før hun avslører at beige og grått er blant fargene folk vil male med innvendig denne våren.

Terrassebo­rd og griller

Hun forklarer at folket også begynner å tenke på utsiden av huset nå som snøen smelter.

– De vil ha terrassebo­rd og griller, for mange prøvegrill­er litt i påsken. Nå vil de ut, smiler hun.

Folkets oppussings­iver vises på inntektene til varehuset, skal vi tro varehussje­fen. I på- skemåneden mars dobles nemlig omsetninge­n, i forhold til måneden før, ifølge Høvås. Og kundenes oppussings­hunger fortsetter utover året.

– Det holder på helt til desember, sier han.

Flere kunder innom

Også på Maxbo i Skien har de ansatte merket seg at folk vil forandre på hjemmene sine.

– Det er tre ganger så mange mennesker inne i butikken de to ukene før påske, sier Frode Eriksen, regionsjef i Maxbo. Det bekrefter butikksjef AnneGrethe Gjerde, som kan fortelle at det går mye av både maling, dører og gulvmateri­aler i på- skehøytide­n.

– Det er på grunn av ferien og årstiden. Folk får vind i seilene, smiler hun.

I tillegg til griller og terrassebo­rd, har de Maxbo-ansatte merket seg at høytrykkss­pylere er populære blant påskens kunder. Men de oppussings­ivrige er ikke bare innom Coop Obs Bygg og Maxbo for å handle.

– Kundene spør om mye, forteller Gjerde.

Det samme har Svendsen merket seg.

– Folk kommer og spør. Selv om det fremdeles er kaldt og snø, begynner de å planlegge, avslutter hun.

 ?? FOTO: MARIA KØHN ?? FERIEOPPUS­SING: Varehussje­f Rune Høvås og salgsleder Anja Svendsen ved Coop Obs Bygg i Skien har merket seg at flere bruker påskeferie­n på å pusse opp. BEGGE
FOTO: MARIA KØHN FERIEOPPUS­SING: Varehussje­f Rune Høvås og salgsleder Anja Svendsen ved Coop Obs Bygg i Skien har merket seg at flere bruker påskeferie­n på å pusse opp. BEGGE
 ??  ?? MANGE KUNDER: Regionsjef Frode Eriksen og butikksjef Anne-Grethe Gjerde ved Maxbo i Skien forteller at mange er innom i påsken.
MANGE KUNDER: Regionsjef Frode Eriksen og butikksjef Anne-Grethe Gjerde ved Maxbo i Skien forteller at mange er innom i påsken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway