Varden

Med farmor i finværet

– Vi prøvde uten skismøring i dag, men burde kanskje tatt på noe rødt, sier farmor Unni Skolem. – Det ble litt bakglatt.

- Jan Odinsen jan.odinsen@varden.no

SKIEN Akkurat det later imid- lertid ikke til å plage barnebarna Olav (2) og storebror Jens (5) Skolem fra Langesund. Der de sitter tirsdag etter endt skitur med oppspist niste, godt nedi hver sin kopp kakao ved et bord ved skøytebane­n i Fritidspar­ken.

Gamlemåten

Verre er det at farmor fra Asker, som bare er på besøk et par dager, ikke fikk sett Jens stå skikkelig slalåm.

– Nei, alpinanleg­get var ikke åpent. Det er synd, så fine forholdene er nå, sier farmor. – Det må jo bli helt nydelig her i påsken.

Riktignok tok Jens og hun beina fatt noen ganger og gikk opp i bakken på gamlemåten, men det blir ikke det samme for barn som er vant til heis.

– Men du fikk vist noen bra svinger?

Jens nikker bekreftend­e, og farmor smiler.

Mellomstas­jon

– Vi er veldig godt fornøyd med Fritidspar­ken ellers, sier far Erlend Skolem.

– I dag gikk vi riktignok bare litt rundt fotballban­en, men vi bruker parken en del, både sommer og vinter – både badet, skøytebane­n og løypene.

Turen i Fritidspar­ken tirsdag var som en mellomstan­s for Langesund-familien før de drar til Blefjell for å tilbringe helligdage­ne der.

Ellers brukes både Gautefall, Svarstad og Surtebogen i Bamble.

– Og så er vi veldig glade iå fiske, sier Olav.

 ?? FOTO: JAN ODINSEN ?? SKIGLADE: Farmor Unni, Jens (5), Olav (2) og pappa Erlend Skolem i Fritidspar­ken etter litt skitur og niste med kakao.
FOTO: JAN ODINSEN SKIGLADE: Farmor Unni, Jens (5), Olav (2) og pappa Erlend Skolem i Fritidspar­ken etter litt skitur og niste med kakao.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway