Varden

– Endelig er det godt og trygt

Det løslatte gisselet Ingvild Selvik Ask ble gjenforent med far og søster på Stavanger lufthavn tirsdag kveld.

-

STAVANGER (NTB) – Å, du er virkelig. Det er så godt å kjenne at du er her, sa Ingvilds far da han endelig kunne omfavne datteren.

Sammen med lillesøste­r Solveig Ask Hansen tok faren Kåre Ask imot Ingvild på Sola, etter at hun måtte tilbringe fire døgn som gissel i Sinai-ørkenen.

– Nå skal vi hjem og kose oss. Vi har pledd og kakao, og mammas hjemmelagd­e fiskesuppe, sa Ask til datteren.

Det var en sliten, men glad Ingvild som landet på norsk jord.

– Jeg gleder meg så utrolig til å sove i en seng. Det har jeg ikke gjort på en stund. Og det er så trygt og godt her, sa hun, mens hun omfavnet søsteren og faren.

De tre gikk tett omslynget ut av flyplassen, før de startet på den to og en halv timer lange bilturen hjem til Mandal.

Gissel i fire døgn

Ingvild Selvik Ask ble bortført på Sinai-halvøya mellom Taba og Dahab og løslatt natt til tirsdag.

– Jeg har det bra, vi fikk mat og vann og jeg er uskadd, fortalte hun til den tidligere CNN-journalist­en Mohamed Fadel Fahmy da hun natt til tirsdag ble kjørt til den norske ambassaden i Kairo. Tirsdag kveld kunne hun dra hjem til Norge.

– Dette har vært mitt livs villeste safari, sa hun.

Da hadde hun vært fire døgn på ukjente steder i ørkenen. Gisseltake­rne gjorde det klart overfor gislene at de var rede til å drepe for sin sak, nemlig å få flere familiemed­lemmer ut av fengsel.

SMS hjem

Noe av det første Ask gjorde da hun var løslatt, var å sende en SMS hjem.

– Vi fikk en SMS like etter klokken 1 om at hun var i trygghet. Det var utrolig godt å få den beskjeden, sier Ingvilds mor, Anne Merete Selvik Ask, til NTB.

Både Ingvild og foreldrene bor i Mandal like vest for Kristiansa­nd, og de har hatt kontakt mens dramaet pågikk. Etter at hun kom til ambassaden ringte datteren foreldrene.

– Viser det er farlig

Ambassadør­en ved den norske ambassaden i Kairo tok imot Ask tirsdag formiddag.

– Denne saken er et godt eksempel på hvor uventet man kan komme i en slik situasjon. Her ble de to ofre for konflikten­e som foregår mellom myndighete­ne og beduinstam­men, sier ambassadør Tor Wennesland til NTB.

 ?? FOTO: KENT SKIBSTAD, NTB SCANPIX ?? HJEMME IGJEN: Det løslatte gisselet Ingvild Selvik Ask fra Mandal landet på Stavanger Lufthavn Sola i går kveld, Hun ble tatt imot av søsteren sin, Solveig Ask Hansen (bildet), og deres far, Kåre Ask.
FOTO: KENT SKIBSTAD, NTB SCANPIX HJEMME IGJEN: Det løslatte gisselet Ingvild Selvik Ask fra Mandal landet på Stavanger Lufthavn Sola i går kveld, Hun ble tatt imot av søsteren sin, Solveig Ask Hansen (bildet), og deres far, Kåre Ask.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway