Varden

Strandadel­ens garasje på Langøy

-

To profilerte politikere, varaordfør­er i Kragerø og fylkespoli­tiker med en rekke verv har nå sammen søkt om å få bygge en dobbelgara­sje i hundremete­rsbeltet. Garasjen er 50 kvadratmet­er i grunnflate, og 4,6 meter til mønet. Blir antakelig plass til hems. Samtidig har de fått lov til å sette opp et nytt bryggerhus, også i strandsone­n, hvor det er oppgitt i sakspapire­ne at de bor deler av året.

Vi velgere har krav på hva som foregår i administra­sjonen og de politiske vedtak som fattes. Saken minner meg om det diktet jeg skreiv i forbindels­e med utbygginge­n på Skrubbodde­n: «Når jeg ser hva som skjer på Skrubben, får jeg lyst til å si, velkommen til Kragerø, Eva Joly.» Det er helt utrolig at sentrale politikere får til lov til å sette opp dobbel garasje og bryggerhus innenfor hundremete­rsbeltet, når vi vet at det for vanlige fastboende er umulig å få satt opp selv en «utedass». Mange fastboende søker og får avslag. Jeg synes det er frekt av profilerte politikere å søke om tillatelse for sånne bygg. De burde egentlig gå foran med et godt eksempel. Hvis de skulle få lov til å bygge, vil det jo være umulig å ikke innrømme andre fastboende det samme. Hverken på Skåtøy, Stabbestad, Portør, Gumøy, Langøy, Jomfruland, Borteid etc etc. Dette er jo steder med ferge- eller veiforbind­else.

Ser også i dagens TA at Rimi Hagen fikk tillatelse til å rive alt som var på holmen sin fra før av, og på toppen av det ble gitt tillatelse til å sette opp et nytt bygg på 160 kvadratmet­er, når grensen egentlig er 100. Det var et enstemmig bygningsrå­d. Hva skal vi vanlige folk tru når profilerte politikere som ekteparet Fluer Vikre i Fremskritt­spartiet og flere andre bygger ned strandsone­n? Til slutt har vi ikke strandsone igjen til oss vanlige dødelige.

 ?? ILLUSTRASJ­ONS-SKISSE: THORE SVEBERG ?? SLIK BLIR DET: «Dobbelgara­sje med hems».
ILLUSTRASJ­ONS-SKISSE: THORE SVEBERG SLIK BLIR DET: «Dobbelgara­sje med hems».
 ?? Thore Sveberg,
Kragerø ??
Thore Sveberg, Kragerø

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway