Varden

Pasjonskon­sert i Skien kirke

-

SKIEN Langfredag er det konsert i Skien kirke med sopran, fiolin og orgelspill. Kantor Tim Harry Blomberg har fått med seg Kari Lise Høgseth (mezzosopra­n) og Henriette Lindstad Petersen (fiolin) til denne kveldens pasjonskon­sert. Sammen vil de fremføre sarte, dramatiske og varme toner fra kirkens kor og galleri. De har satt sammen et spennende repertoar som bl.a. består av musikk fra Stabat Mater av Haydn, Matteuspas­jonen av Bach og musikk fra nyere tid av både Egil Hovland (1924-2013) og den franske komponiste­n Maurice Duruflé.

Fioliniste­n Henriette Lindstad Petersen begynte sin musikalske karriere på Porsgrunn kulturskol­e og fortsatte med musikk på musikklinj­a på Skien videregåen­de skole. Hun har studert ved Barratt Due i Oslo og går nå tredje året ved Högskolan för scen och musik i Göteborg på utøvende klassisk musikk.

Kari Lise Høgseth (mezzosopra­n) er født og oppvokst i Skien og har bachelor i utøvende sang fra Griegakade­miet ved Universite­tet i Bergen og master i Opera fra Statens Operahøgsk­ole.

Tim Harry Blomberg har sin utdannelse fra Norges musikkhøgs­kole. Han synes det er flott at Skien og Porsgrunn huser dyktige musikere som også velger å la dette bli deres levebrød.

– Vi samarbeide­t også ved fjorårets Langfredag­skonsert forteller Blomberg og sammen ønsker de tre musikerne også i år å gi Skiens befolkning et variert program med vakker musikk denne langfredag­s kvelden.

 ??  ?? LOVER VAKKER MUSIKK: Kantor Tim Harry Blomberg lover musikk under pasjonskon­serten langfredag.
LOVER VAKKER MUSIKK: Kantor Tim Harry Blomberg lover musikk under pasjonskon­serten langfredag.
 ??  ?? Fioliniste­n Henriette Lindstad Petersen
Fioliniste­n Henriette Lindstad Petersen
 ??  ?? Mezzosopra­nen Kari Lie Høgseth
Mezzosopra­nen Kari Lie Høgseth

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway