Varden

Her skinner sola hele året

Mange foretrekke­r å slikke påskesol innendørs.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

SKIEN – Påsken i fjor var veldig bra. Men besøkstall­et har jo litt med vær og vind å gjøre. Så vi er litt spente med tanke på årets påske. Skjønt det er jo alltid noen som er hjemme, eller på jobb, sier Liv Claussen ved Lie Solsenter i Skien.

Alltid noen til stede

To år etter starten for det bemannede solstudioe­t skinner sola stadig sterkere over driverne i form av økende publikumst­ilfang.

– Det går veldig bra. Mange av kundene sier også at de setter pris på at stedet har bemanning, sier Liv Claussen.

– Hvem er kundene hos dere?

– Nå er det jo blitt 18 års aldersgren­se, men ellers har vi kunder i alle aldersgrup­per. Den eldste er en dame på 83–84 år. Hun kommer hit fast en gang i uka. Vi trenger sol alle sammen av ulike grunner, ikke minst D-vitaminene som er i strålene, påpeker Liv Claussen.

– Det advares gjerne mot at solarier kan være skadelig å bruke...

– I motsetning til tidligere er det i dag sterk kontroll knyttet til rørene som brukes. Her taster man inn tjue minutter, og det er hva man får. Men hva gjør man når man går ut i sola? Det er der du herjer med huden din, mener Liv Claussen.

Regner med rekord

Ved solsenterk­jeden Brun og blid i Skien tar man høyde for at det blir satt årsrekord i antall brukere i løpet av påsken, nærmere bestemt på andre påskedag.

– Det er to kategorier kunder på solsentren­e våre denne dagen: De som skal brushe opp brunfargen de allerede har fått på påskefjell­et, og de som ikke har fått noe sol i det hele tatt i løpet av påsken, sier administre­rende direktør Thorbjørn Frantzen i Brun og blid.

Frantzen viser til at andre påskedag normalt sett kun blir slått av 30. desember, det vil si lille nyttårsaft­en, når det gjelder antall besøkende.

– Årets første rekord kommer vanligvis like sikkert som andre påskedag, uttaler Frantzen i en pressemeld­ing.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? KLAR FOR INNRYKK: Påskesola skinner også i solariene, som her hos Liv Claussen ved Lie
Solsenter.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT KLAR FOR INNRYKK: Påskesola skinner også i solariene, som her hos Liv Claussen ved Lie Solsenter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway