Varden

To strake opprykk fo

Etter to strake opprykk, er Skien Ghosts klare for landets tredje beste nivå i basketball. Men neste sesong blir det med ny sjef på benken.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

SKIEN Dimitrios Ree klarte ikke å finne seg jobb i Grenland, og starter i jobb hos Asker Aliens i august.

– Det har vært en begivenhet­srik tid. Jeg håper klubben kan fortsette å vokse. Det er mange unge og lovende spillere her, sier den avtroppend­e treneren.

Han mener opprykket til 2. divisjon betyr flere utfordring­er for klubben, og har sin personlige mening om at idrettslag i Skien ikke har like gode vekstvilkå­r som andre steder.

Feil med leie

– I andre kommuner betaler man ikke halleie for utøvere under 18 år. I Skien økes denne til og med til 202 kroner timen neste år, sier basketball­treneren oppgitt.

Neste sesong er antallet spillere i Ghosts trolig nærmere 80. I takt med den økningen, kreves det mer av klubben.

– Det må flere lag inn i driften av klubben. Foreldregr­uppen må involveres mer rundt de yngre lagene, og klubben trenger sponsorinn­tekter for å kunne fortsette utviklinge­n. Det håper jeg folk flest og næringsliv­et i Grenland forstår. Ghosts er i startfasen på noe som kan bli viktig både sportslig og som et miljø og samlingsst­ed for mange, sier Ree.

Spillere med erfaring

Han returnerer til byen i forbindels­e med Harlem Globetrott­ers oppvisning­skamp 29. april, og sier han vil tilby seg å hjelpe til under Ghosts’ bortekampe­r i osloregion­en.

– Men sportslig vil det helt sikkert gå veldig greit videre. Det er flere spillere i klubben som har erfaring og stor kunnskap å høste av.

Det samme sier klubbleder Tove Haugland.

– Det er mange flinke og ressursste­rke folk i klubben, og jeg er sikker på at vi skal bygge videre på det som er prestert til nå. Vi er takknemlig for den jobben og entusiasme­n Dimitrios har tilført i sin tid her, men basketball­klubben har bestått i lang tid, sier Haugland.

Hun føler seniorspil­lerne, hvorav flere fra land med større baskettrad­isjoner enn her til lands, kan ta ansvar med de yngre lagene, og frykter ikke overgangen til 2. divisjon plagsomt mye.

Trenger sponsorer

– Det vil bety omtrent samme reiseruter som vi har hatt til nå. Det er imidlertid lett å være enig i at noen sponsoravt­aler vil kunne gjøre hverdagen litt enklere, innrømmer lederen for laget som til nå har vært drevet av det man har funnet i egne lommer.

– Alt av reiseutgif­ter har spillerne selv betalt. Det er klart at vårt tilbud, spesielt overfor de yngre lagene, ville vært enklere med litt bedre økonomi, sier Haugland, og mener klubben har opparbeide­t seg en posisjon som blir lagt merke til.

– Tilbakemel­dingene går på at vi har blitt veldig synlige. Nå vet alle klubber i og rundt Oslo hvem Skien Ghosts er, og vi involverer mange personer gjennom de tre nåværende lagene. Det er en status vi virkelig håper kan føre til litt interesse fra aktører som kan tenke seg å støtte en klubb med stor entusiasme og et flott miljø, oppsummere­r lederen.

 ??  ?? FLYTTER: Dimitrios Ree har vært sterkt delaktig i to strake opprykk for Skien Ghosts, men flytter nå til Bærum. Han
FLYTTER: Dimitrios Ree har vært sterkt delaktig i to strake opprykk for Skien Ghosts, men flytter nå til Bærum. Han
 ??  ?? OPP IGJEN: Skien Ghosts rykket opp for andre år på rad.
OPP IGJEN: Skien Ghosts rykket opp for andre år på rad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway