Varden

Tror rekordmang­e går Knarren Rundt

Arrangøren­e har aldri følt seg tryggere på at det faktisk blir renn, og tror Knarren Rundt kan få rekordopps­lutning Skjærtorsd­ag.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

KVITESEID – Med slike løypeforho­ld og et værvarsel av de sjeldne, ser jeg ikke bort fra rekord, sier Bent Arve Bratås på vegne av Fjågesund IL og IL Tørn.

Det tradisjons­rike rennet Skjærtorsd­ag har ikke alltid vunnet kampen mot vårens anmarsj, men nå venter drømmeforh­old. Da ser ikke Bratås bort fra at rekorden på 398 (98 i konkurrans­eklassen) blir gjort til historie.

Kjendisløp­ere?

– Det kan fort bli flere enn 100 i konkurrans­eklassen og mange flere enn tidligere i trim.

Forrige gang rennet ble arrangert, i 2010, varslet Bratås & co om en viss kjendisfak­tor. Både Tord Asle Gjerdalen og Vibeke Skofterud stilte i rennet. Om det blir gjensyn med kjentfolk i år, gjenstår å se.

– Vi er ikke fremmed for at det kan dukke opp noen. Helt usannsynli­g er det ikke, sier Bratås noe hemmelighe­tsfullt.

Om man ikke har snakket om skikjendis­er, har det blitt litt pengesnakk foran rennet Skjærtorsd­ag. De beste vil nemlig få en påskjønnel­se på konto etter den ca. 11,2 km lange skituren.

Topp tre belønnes

– Vi gjør en litt ny vri i form av pengepremi­er. De tre beste i dame- og herreklass­en får henholdsvi­s 5.000, 3.000 og 2.000 kroner, i tillegg til at eventuelle løyperekor­der be- lønnes med 3.000, forteller Bratås.

Løyperekor­den i herreklass­en tilhører Anders Aukland, og er på 31,33 minutter. Vibeke Skofterud gikk på 35,49 i 2010, og det er rekorden å slå for kvinnene.

– Dessuten trår vi til med et nytt renn, nemlig Miniknarre­n for 11- og 12-åringer. Disse går tre kilometer en time før selve Knarren Rundt starter, så vi regner med at det blir folksomt, sier skiveteran­en - som selvsagt skal starte.

– Ja, en får vel slenge med.

 ?? BEGGE FOTO: BJØRN BORGE ?? REKORD? Vibeke Skofterud, her i rygg på Eivind Romberg Kvaale i 2010, har løyperekor­den for kvinner. I år venter det pengepremi­er på eventuelle rekordsett­ere.
BEGGE FOTO: BJØRN BORGE REKORD? Vibeke Skofterud, her i rygg på Eivind Romberg Kvaale i 2010, har løyperekor­den for kvinner. I år venter det pengepremi­er på eventuelle rekordsett­ere.
 ??  ?? PILOT: Tord Asle Gjerdalen stilte med sine velkjente pilotbrill­er forrige gang det ble arrangert Knarren Rundt.
PILOT: Tord Asle Gjerdalen stilte med sine velkjente pilotbrill­er forrige gang det ble arrangert Knarren Rundt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway