Varden

Kjører for Em-pallen

Den vanligvis så beskjedne David Nordgård (23) er overrasken­de offensiv foran sesongens første EMrunde i rallycross på Lydden Hill i England.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

SKIEN – Ja, nå har jeg jo vært med i dette sirkuset en stund, og jeg vet sånn noenlunde hva som kreves for å kunne være med i toppen. Det er grunnen til at jeg velger å være litt offensiv i år, sier Nordgård foran sin tredje sesong i EM-sirkuset.

Realistisk målsetting

For to år siden ble han nummer fem på sagnomsust­e Lydden Hill. I fjor startet han i tredjespor i A-finalen, men fikk en «dytt» og havnet til slutt på en 6. plass.

– Der og da var det selvfølgel­ig utrolig surt. Men det er sånn som skjer av og til. Det er litt av gamet, sier Nordgård som lover å gi jernet fra første meter.

– Jeg har som målsetting­en er å komme på pallen på Lydden Hill. Det blir garantert tøft, men hvis alt klaffer og jeg har dagen bør det være en realistisk målsetting, sier rallycross­føreren.

Koster penger

I fjor stilte unggutten til start i seks av 10 EM-runder. I år håper han å stille i samtlige (ni totalt). Hvis økonomien tillater det.

– Det koster en del å være med i dette sirkuset. Eksakt hvor mye vil jeg ikke ut med. Men enkelte av dem jeg kjører mot har nok en million og vel så det å rutte med. Vi er ikke der, for å si det sånn. Men vi har så vi klarer oss – i alle fall en stund, sier Nordgård som uavhengig av kroner og øre kommer til å kjøre de første fem rundene.

Super cars

kroner. Jeg er veldig fornøyd med de samarbeids­partnerne jeg har, men jeg skulle gjerne hatt flere, innrømmer 23-åringen som er en av i alt to nordmenn som stiller til start i touring cars-klassen (nest høyeste).

I den grommeste klassen, super cars, stiller fem. Deriblant brødrene Henning og Petter Solberg.

– Drømmen er én dag å kjøre i den klassen. Men det koster ekstremt mye. Bare bilen kommer fort på en tre-fire millioner kroner. Så det spør nok om ikke det blir med drømmen, avslutter rallycross­håpet fra Skien.

«Det koster en del å være med i dette sirkuset»

David Nordgård

– Jeg satser jo på å kjøre samtlige. Men for at et skal gå må jeg nok få inn noen flere sponsor-

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? OPTIMIST: David Nordgård har trua på at han kan hamle opp med de antatt beste i årets rallycross-EM. Unggutten fra Skien satser på å komme på pallen i helgens åpningsrun­de på Lydden Hill i England.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT OPTIMIST: David Nordgård har trua på at han kan hamle opp med de antatt beste i årets rallycross-EM. Unggutten fra Skien satser på å komme på pallen i helgens åpningsrun­de på Lydden Hill i England.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway