Varden

Kim fra Kragerø er Mr. Tam bourine Man

Kim Eikenes gjør lykke med sin akustiske utgave av Bob Dylan.

- Helge Ottesen helge.ottesen@varden.no

SLEMMESTAD Sist lørdag var Kim invitert til Røyken Blues Klubbs Blues-Café. Der overbevist­e han såpass at Geir Olsen fra Norsk Dylanologi­sk Forening, inviterte ham til en mulig opptreden på den årlige Dylanfesti­valen på Beitostøle­n. Det kunne Kim godt tenke seg.

Sju manns band først

– Jeg har alltid vært glad i Dylan. Han skriver sanger som ingen andre kan. Jeg falt for tekstene først. Pågangsmot­et hans. Faktisk finner jeg mye bra i alle tidsepoken­e hans, forteller Kim Eikenes. Kim har spilt ute som trubadur siden 2004. Han har også hatt et band i ryggen. Det var med dette han gjorde den første Dylan-konserten, etter forespørse­l fra Filosofife­stivalen i Kragerø.

– Vi stilte med sju manns band på scenen på Stop en hal. Med versjoner inspirert av Dylans Budokan-album fra 1978. Med sax og greier. Dette var det andre settet. Det første settet var meg alene, med munnspill og akustisk gitar. Inspirert av Dylans «Halloweens­how» i 1964. Det gikk veldig bra og jeg fikk flere forespørsl­er. Blant annet fra Protestfes­tivalen i Kristiansa­nd. De ville bare ha første settet, det akustiske, forteller Kim.

Vil ha den akustiske

Slik er det blitt, også i Røyken Blues Klubb var det den akustiske Dylan som opptrådte.

Først en time med sanger som «The times they are achangin’», «Only hobo», «Blowin’ in the wind’», «Don’t think twice, it’s all right», «Mr. Tambourine Man», «A hard rain’s a-gonna fall» og «The ballad of Hattie Carroll».

Kim har noe Dylan-aktig over seg, og alle de som klager på at Dylan selv ikke låter som han gjorde på 60-tallet på konserter, burde få med seg Kim.

Etter pause fylte han på med noen nyere Dylan-låter, men inviterte snart opp «Joan Baez» til duett på «It ain’t me, Babe», «Mama, you’ve been on my mind» og «With God on our side». Akkurat som på 1964konser­ten.

– Jeg spilte på en pub i Tvedestran­d og der var Veronika. Hun sang for meg og jeg likte det jeg hørte, sier Kim og tenkte straks på Baez-rollen. Ikke det at hun synger akkurat som Baez, det gjør vel strengt tatt ingen, men Veronika Paulsen fyller fint inn.

Ser til Telemark

Røyken Blues Klubb i Slemmestad har startet et prosjekt med konserter på ettermidda­gskafé. De søker seg gjerne til Telemark. Trond Ytterbø & Runar Boyesen Duo var der før Kim og Damer i Blues spiller 20. april.

Konsertene er i den gamle Sekkefabri­kken som var tilknyttet Norcems sementfabr­ikk. I dag er kun siloene i bruk, fabrikken ble nedlagt i 1989.

 ??  ?? BOB DYLAN 1964: Kim Eikenes spiller første sett med Bob Dylan sanger fra første halvdel av 60-tallet. Sterkt
BOB DYLAN 1964: Kim Eikenes spiller første sett med Bob Dylan sanger fra første halvdel av 60-tallet. Sterkt
 ??  ?? BOB & JOAN: Veronika Paulsen har rollen som Joan Baez.
BOB & JOAN: Veronika Paulsen har rollen som Joan Baez.
 ??  ?? RØYKEN BLUES KLUBB: Anne Starholm (f.v.), leder Kristi Briskodden og Elisabeth Solum.
RØYKEN BLUES KLUBB: Anne Starholm (f.v.), leder Kristi Briskodden og Elisabeth Solum.
 ?? ALLE FOTO: HELGE OTTESEN ?? inspirert av en Bob Dylans berømte «Halloweens­how» fra New York oktober 1964.
ALLE FOTO: HELGE OTTESEN inspirert av en Bob Dylans berømte «Halloweens­how» fra New York oktober 1964.
 ??  ?? SEKKEHUSET: Sementfabr­ikken holdt til i Slemmestad sentrum. Det gamle sekkehuset er omgjort til kulturhus. Sementsilo­ene sees bak.
SEKKEHUSET: Sementfabr­ikken holdt til i Slemmestad sentrum. Det gamle sekkehuset er omgjort til kulturhus. Sementsilo­ene sees bak.
 ??  ?? Forening (t.h.) gir ros etter konserten.
Forening (t.h.) gir ros etter konserten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway