Varden

Rjukankvin­ne får Kanalstipe­ndet

Kari Anne Helleberg Bahri er tildelt Kanalstipe­ndet 2013.

-

NOME – Kunstneren er bosatt i Oslo, født på Rjukan og har tidligere bodd på Kongsberg. Vi ønsker vår gjest hjertelig velkommen til Fellandgår­den i Lunde i juli denne sommeren. Vi vil gjøre det vi kan for at hun skal trives i kanalkommu­nen Nome, og ser allerede fram til utstilling­en sommeren 2014, skriver kunstneris­k rådgiver i Nome kommune, Liv Anne Olafsen i en presse melding.

Visuell kunst

Det er Nome kommune og Sparebank 1 Telemark som hvert år deler ut kr 40. 000 til en kunstner som jobber innenfor feltet visuell kunst.

Stipendvin­neren får Fellandgår­den i Lunde vederlagsf­ritt til disposisjo­n i juli måned. Hun kommer tilbake med utstilling i kommunen påfølgende sommer, fortrinnsv­is i Kunstløa.

«Uortodoks»

«Kunstneren har et interessan­t og sterkt formspråk, en uortodoks bruk av det tekstile materialet. Hun vil kunne tilføre galleriene og publikum i Telemark et stykke samtidskun­st vi vil legge merke til. Hun har sin utdannelse fra Kunstakade­miet i Oslo og har stilt ut i bla. Norge, Danmark, Nederland og USA», heter det i meldinga.

Det kom inn 58 søknader til stipendet.

 ?? BEGGE FOTO: OSKAL LIVINGSTON ?? «PERFECT HOME»: Er tittelen på dette arbeidet av Kari Anne Helleberg Bahri.
BEGGE FOTO: OSKAL LIVINGSTON «PERFECT HOME»: Er tittelen på dette arbeidet av Kari Anne Helleberg Bahri.
 ??  ?? VANSKELIG?: «Walk with stick, ride a horse, drink tea – how hard can it be» heter dette arbeidet.
VANSKELIG?: «Walk with stick, ride a horse, drink tea – how hard can it be» heter dette arbeidet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway