Varden

Samspill rundt skolen

-

Første arbeidsdag

etter påske går politikern­e i Skien løs på en av årets vanskeligs­te oppgaver, avgjørelse­n om hvor ny Skien videregåen­de skole skal ligge. Skienspoli­tikerne er formelt sett bare en høringsins­tans på linje med alle andre. Men ut fra runden om samme tema i fjor tyder alt på at vertskommu­nens råd vil veie tungt for hva fylkesting­et vil konkludere med, når de skal avgjøre saken i juni.

Det er synergier og samarbeid å vinne og å tape, uansett hvilket alternativ som blir valgt.

I fjor landet Skien bystyre

på at skolen skulle ligge på Prestejord­et, der hoveddelen av den nå ligger. Konkurrent­en var Klosterøya. Men så ble den utsatt, i påvente av utredninge­n «Telemarkss­kolen 2020». Den lanserte storskolen ved Fritidspar­ken.

Nå virker saken helt åpen.

Hovedutval­gene i Skien har gitt ulike signaler. Klosterøya utvikling har relansert sitt alternativ og kan lokke med samspill med opplærings­kontorene, NHO, Innovasjon Norge, Teater Ibsen og andre. Samspill og faglig bredde er et tungt argument for storskolen.

På Prestejord­et

ligger samarbeids­partnerne på rekke og rad: Lunde barneskole, Ibsenhuset og byens nye Kulturskol­e, og med kino og Hauges minde vegg i vegg. Det er synergier og samarbeid å vinne og å tape, uansett hvilket alternativ som blir valgt.

Hovedutval­gene

har sett saken fra sine faglige ståsteder. Formannska­pet tirsdag og bystyret torsdag må se helheten.

 ??  ??
 ??  ?? Tore Svarverud, politisk journalist
Tore Svarverud, politisk journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway