Varden

Danset for Mission

Sangen og dansen gikk tregt for elevene ved Jan’s Academy Kenya i går. – Men Missionary-Jan ville at dere skulle synge og danse, sa sønnen Jarle Kristensen til dem.

- Torbjørn Tungesvik

KISUMU Drapet på misjonær og hjelpearbe­ider Jan Kristensen preger både familie, venner, medarbeide­re og elever i Kenya. I går ble elevene ved Jan’s Academy samlet for å minnes mannen som er årsaken til at de har en skole og gå på og et internat å bo på. De ble stilt opp på plassen foran skolen og sang den kristne sangen «Jeg blir så glad når jeg ser deg», som Missionary-Jan (som elevene kalte ham) alltid ville høre når han møtte opp på skolen.

Sang uten trøkk

Elevene sang versene både på norsk og swahili, men det var ikke så mye trøkk som det pleide være i sangen. Midt i sorgen prøvde gjestene fra Norge å oppfordre elevene til å være glade.

– Jeg har mistet min beste venn i livet, men samtidig er jeg glad for at han er hos Jesus og at jeg vil møte ham igjen, sa Otto Halvorsen, styreforma­nn og daglig leder i Gatebarn, som er den norske organisasj­onen bak Kristensen­s arbeid.

Han har vært i Kenya en mengde ganger og besøkt Jan og elevene.

– Jeg er så glad for å se dere igjen, fordi dere er frukter av Jans arbeid. Og jeg er sikker på at Jan ser dere der han er, og at det gleder ham. Jeg forsikrer dere at arbeidet skal fortsette så dere skal få en god framtid, sa Halvorsen.

Tyngste reisen

Også Jan Kristensen­s sønn, Jarle, har reist til Kenya i helgen snakket til elevene om glede.

– Jeg er så glad for å være tilbake hos dere. Dette har vært den tyngste reisen i mitt liv. Dere ser også triste ut, og det forstår jeg. Men Missionary-Jan ville at dere skulle synge og danse. Og tiden vil lege sorgen. Er dere enige, spurte Jarle.

Elevene nikket og «Yes»

Jan’s Academy har over 300 elever fra førskoleal­der til lærerhøgsk­olen. Drapet på Jan Kristensen har rammet elevene hardt; også de yngste, forteller Pamela Oloo, som er husmor på barneskole­internatet ved Jan’s Academy.

– De er veldig lei seg. Mange har grått hver eneste dag siden han døde Likevel er det noe de må akseptere med tiden. Våre kondolanse­r går til alle som føler på tapet i Norge også.

Tirsdag blir det minnegudst­jeneste på Jan’s Academy.

svarte

SE OGSÅ SIDE 8

 ??  ?? HILSTE ELEVENE: Jan Kristensen­s sønn, Jarle, og hans nærmeste venn og medarbeide­r i Norge, Otto Halvorsen, snakket til elevene som sørger etter
HILSTE ELEVENE: Jan Kristensen­s sønn, Jarle, og hans nærmeste venn og medarbeide­r i Norge, Otto Halvorsen, snakket til elevene som sørger etter
 ?? FOTO: ARILD REIDARSEN ?? DANS: Jan i skolens store aula. Bak danser elevene. Bildet er tatt i 2007.
FOTO: ARILD REIDARSEN DANS: Jan i skolens store aula. Bak danser elevene. Bildet er tatt i 2007.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway