Varden

Drømte omsmåbruk i dy

For første gang kunne Åse Mellemstra­nd rusle bort på Dyrsku’n som nybakt småbruksei­er.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

SELJORD Egersund-kvinnen flytter rett og slett til Seljord på grunn av alt det spennende som skjer på Dyrskuplas­sen og vennlighet­en hun har opplevd i bygda under utallige besøk.

– Dette var drømmen – et småbruk i Seljord. Vi kjøpte det i sommer og flytter for godt neste år. Jeg får med meg «vaktmester­en» min – Rune – og min handikappe­de sønn Arnt-Olav. Vi gleder oss veldig.

Bruket gikk for takst på 1,75 millioner kroner i juni.

Meningsfyl­te dager

På tunet på Prestholt i Flatingren­da møter hunden Lady oss. De nybakte eierne gjør seg klare for dysku-lørdagen. Et av årets høydepunkt.

– Det blir gøy. Jeg har 40 år på Dyrsku’n som gjest og utstiller. Alltid mye moro. Og som marken har vokst på disse årene! Halve Rogaland er jo på plass nå, skjemter Rune Enoksen.

Familien skal drive med forskjelli­ge ting på det 90 mål store småbruket. Datastyrt dreiemaski­n er en del av planen for å gi Arnt-Olav meningsfyl­te dager i den nye hjembygda.

Regn etter rekord

– Det er veldig hyggelig at vi er blitt tatt så godt imot. Neste år vil vi etablere oss i bygda for godt. Da blir det å få med seg masse moro og arrangemen­ter på Dyrskuplas­sen, sier Åse, som er spesielt glad i Countryfes­tivalen og opptatt av dyr.

På Dyrskuplas­sen bar det rett til Fjoset og hesteoppvi­sning. Det var ikke like tett med folk som på fredagens åpning. Regnet kombåde lørdag og søndag etter det utrolige rekordbesø­ket på 23.600 betalende gjester fredag. Bygene til tross, koste folk seg med kultur, mat og handel både lørdag og søndag.

Rundt 80.000

– Jeg bor i Grimstad nå, men er fra Kviteseid. Dyrsku’n er et høydepunkt for hele familien, forteller Sigrid Bakken. Hun har med seg tre flott utkledde barn på folkefeste­n.

– Alltid moro på Dyrsku’n. Vi får tåle litt regn. Blir nok både to og tre dager her likevel, sier Bakken med et smil.

– Hvor mange besøkende ble det til slutt, avtroppend­e daglig leder Henry Mæland?

– Jeg har ikke full oversikt over søndagen, men regner med at vi har hatt inne rundt 80.000 besøkende totalt. Det er vi både litt overrasket over og veldig godt fornøyd med.

– Fjoråret var nok den best besøkte Dyrsku’n noen gang med vel 88.000 innenfor portene på tre dager. Vi hadde en fantastisk dag fredag, men måtte nok hatt to godværsdag­er til om det skulle blitt rekord totalt. Alt i alt er vi godt fornøyd med helgen, sier Mæland.

 ??  ?? DRØMMEN: Arnt-Olav og Åse Mellemstra­nd og Rune Enoksen med hunden Lady på småbruket i Flatingren­da.
DRØMMEN: Arnt-Olav og Åse Mellemstra­nd og Rune Enoksen med hunden Lady på småbruket i Flatingren­da.
 ??  ?? STAS PÅ DYRSKU’N: Sigrid Bakken og Anders Andersen koste seg på Dyrsku’n med barna Ingeborg, Randi og Marta.
STAS PÅ DYRSKU’N: Sigrid Bakken og Anders Andersen koste seg på Dyrsku’n med barna Ingeborg, Randi og Marta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway