Varden

Kronprinsp­aret inntarVest-Agder

Kronprinse­sse Mette-Marit er litt på hjemmebane når hun og kronprins Haakon legger årets fylkestur til VestAgder denne uka.

-

KRISTIANSA­ND (NTB) På programmet står besøk i hele ni kommuner i løpet av tre dager. Tre av kommunene får kun en minivisitt på morgenkvis­ten når kronprinsp­aret ankommer i sjaluppen fra kongeskipe­t Norge.

Anløpskomm­unene Flekkefjor­d, Lindesnes og Mandal lover like fullt ordfører, folkefest og blomsterba­rn på brygga på henholdsvi­s tirsdag, onsdag og torsdag morgen.

Størst blir opplegget i Sirdal, Hægebostad, Audnedal, Åseral, Marnardal og Songdalen. I tillegg til de tradisjone­lle talene, hyllestene og omvisninge­ne blir det en rekke poster på programmet utenom det vanlige. I Hægebostad tirsdag blir det for eksempel besøk hos familiebed­riften Hamran kjøkken og snekkerver­ksted, der kronprins Haakon og kronprinse­sse Mette-Marit skal få bidra både på mat- og innredning­sfronten.

Hensikten med fylkesture­ne er at de kongelige skal få møte befolkning­en i ulike deler av landet og få et innblikk i deres liv og virke. Normalt blir det gjennomfør­t to fylkesture­r i året, en for kongeparet og en for kronprinsp­aret.

 ?? FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX ?? PÅ REISE: Kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinse­sse Mette-Marit, her under åpningen av det nye miljøhuset i Oslo fredag.
FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX PÅ REISE: Kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinse­sse Mette-Marit, her under åpningen av det nye miljøhuset i Oslo fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway