Varden

Telefonbil­letter vises ikke i tunneler

-

OSLO (NTB): Ruter og NSBs kunder med elektronis­ke billetter er avhengig av dekning for å få vist gyldig billett. Dette setter mange passasjer i kinkige situasjone­r.

Mange reisende i Oslo-området kjøper i dag billett med Ruter og NSBs apper. Men blir man kontroller­t i et område med dårlig dekning, som i tuneller, er det ikke alltid man kan vise gyldig billett, selv om man har betalt for turen.

– Vi kjenner til problemet. Det er for dårlig dekning i store deler av tunnelen under Oslo og da kan det skape problemer for appene, sier pressetals­person i Ruter, Sofie Bruun til Teknisk Ukeblad.

Problemet oppstår fordi appene daglig må oppdateres med en kode som skal forhindre juks. Hvis denne koden ikke er på plass, har kan ikke kontrollør­en sjekke om billetten er gyldig. Passasjere­r risikerer da å bli holdt igjen inntil de kan vise fram en gyldig billett. Proble- met oppstår ofte i t-banetunnel­ene i Oslo, men er også et problem langs NSBs toglinjer.

Ifølge Bruun jobber Ruter for å utbedre både appen og dekningen. NSB er på sin side i ferd med å innføre utstyr som kan kontroller­e periodebil­letter selv om det ikke er mobildekni­ng.

– Inntil dette er på plass, må både NSB og Ruter-billetter lastes ned, og det må gjøres daglig for periodebil­letter, sier kommunikas­jonsrådgiv­er i NSB Persontog, Liv Eggebø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway