Varden

– En dag må det v

Den kommende måneden bruker Anders Nordberg til å bestemme hvorvidt han skal gå på for fullt mot enda et VM. Skienskare­n er slett ikke sikker på at det blir noen fortsettel­se.

- Erik Borg

KONGSBERG – Jeg har vært med på mye, sier Anders.

Siden VM-debuten i 2004 da det ble bronse på mellomdist­ansen er det blitt deltakelse på VM hvert eneste år. Til sammen ti VM. Det har vært flere store oppturer, men også noen nedturer. Verken i fjor eller i år klaffet det helt på de viktigste løpene. Han har også slitt med skader.

– Men det er ikke skader som eventuelt stopper meg. Jeg får trent bra. Spørsmålet er om jeg har tilstrekke­lig motivasjon til nok en sesong. Nå har jeg vært med på VM i ti år og har trent hardt i 15 år, og en dag må det vært slutt.

Nær medalje

På NM-uka sto 35-åringen over langdistan­sen. På kvalifiser­ingen på mellomdist­ansen kjentes det tungt selv om han gikk greit videre. I finalen ble utøveren i Skien Oks drakt nummer fire.

– Det er så god jeg er nå. Jeg mangler litt på farten. Teknisk var det solid, og jeg stortrivde­s med krevende orienterin­g i områder med mye detaljer.

Olav Lundanes vant og var 43 sekunder kjappere enn Nordberg.

I går løp han på Skiens stafettlag sammen med Gisle Ny- sæter og Dag Steinar Ragvin. De ble nummer 27 blant de 110 lagene.

Hans Petter Mathisen viste også klasse i mellomfina­len med å bli nummer 17. Porsgrunn-karen løper for NTNUI.

Finske mesterskap

Til helga skal Nordberg konkurrere i det finske mesterskap­et på mellomdist­anse og stafett for hans finske klubb Vaajakoske­n Terä.

– I løpet av en måneds tid vil han bestemme seg for om det blir satsing eller ikke.

Kona Anne Margrethe Hausken Nordberg fikk sølv og gull under NM-uka. Hun represente­rer Halden og har ikke tenkt å legge opp.

– Jeg er så full av glød for å fortsette. Jeg synes ikke VM i Sverige i 2016 ligger så langt fram i tid, sier hun.

 ??  ?? PÅ OPPLØPET: Anders Nordberg fra Skien tror han ta det endelige valget i forhold til videre
PÅ OPPLØPET: Anders Nordberg fra Skien tror han ta det endelige valget i forhold til videre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway